Κύκλος συναντήσεων του Κ. Γάτσιου με θεσμικούς φορείς

Έναν κύκλο επαφών με θεσμικούς φορείς είχε μέσα στην εβδομάδα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κωνσταντίνος Γάτσιος, πραγματοποιώντας συναντήσεις κατά σειρά με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννίνων Δημήτρη Παπαγεωργίου.

 

Ο κ. Γάτσιος κατέθεσε τις προτάσεις του για την ανάπτυξη της Ηπείρου και του Νομού Ιωαννίνων και είχε την ευκαιρία να συζητήσει επί μέρους θέματα, που του τέθηκαν. Στη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων ενημερώθηκε για το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης, καθώς και για τα σχέδια επέκτασης του Γηροκομείου και τη δημιουργίας ενός Κέντρου Ημέρας Φροντίδας Ηλικιωμένων και ενός Κέντρου Ημέρας για άτομα με Άνοια, δεσμευόμενος για στήριξη του εγχειρήματος με όποιον τρόπο μπορεί.

 

Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα εν εξελίξει μεγάλα έργα στην περιοχή και στον σχεδιασμό για τη νέα προγραμματική περίοδο, ενώ ο κ. Καχριμάνης παρουσίασε τα σχέδια για το Πάρκο Υψηλής Έρευνας & Τεχνολογίας και για το Κλειστό Γυμναστήριο – Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο αγρόκτημα του Κατσικά. Από την πλευρά του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εστίασε στην ανάγκη να επαναδημοπρατηθεί ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά ως ένας αυτοκινητόδρομος ευρωπαϊκών προδιαγραφών και αναφέρθηκε και στο θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου, τονίζοντας ότι η σιδηροδρομική σύνδεση Ηγουμενίτσα – Βόλος είναι το ευφυέστερο κομμάτι του ευρωπαϊκού δικτύου, καθώς μπορεί να δημιουργήσει έναν διάδρομο Ηγουμενίτσα-Βόλος-Λαττάκεια, μέσω του οποίου θα μπορεί να πραγματοποιείται η εμπορική κίνηση από την κεντρική Ευρώπη στη Μέση Ανατολή, παρακάμπτοντας την Τουρκία.

 

Με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Δ. Παπαγεωργίου υπήρξε συζήτηση για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα, τη μετατροπή του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου σε διοικητικό κέντρο, την αξιοποίηση της έκτασης του στρατοπέδου Βελισσαρίου  και τις παρεμβάσεις στην παραλίμνια περιοχή, με τον Κ. Γάτσιο να αναφέρεται στην ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού και κατάληξης της διαδικασίας θεσμοθέτησης του Προεδρικού Διατάγματος για την Παμβώτιδα.

 

Ο κύκλος των επαφών του Κωνσταντίνου Γάτσιου με τους φορείς της περιοχής θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η συνάντησή του με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου.