Μετά-Ζωή

Έφτασαν και αι ειδοί του Μαρτίου , με τα μαχαίρια να μη μπορούν να κρατηθούν μέσα στα θηκάρια τους . Και με την επικείμενη δολοφονία να ετοιμάζεται ν’αλλάξει την Ιστορία για ακόμα μια φορά .
Σε συνέχεια των προηγούμενων άρθρων , μιας και έφτασαν πια οι μέρες των εκλογών ανά τας Ευρώπας , θα τραβηχτούμε δυο βήματα πίσω και θα προσπαθήσουμε να δούμε το θέμα σφαιρικότερα . Ή , μάλλον , μέσα απ’το πνεύμα της εποχής μας , το πνεύμα της Μετά-Αλήθειας . Υποθέτω πως όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτός ο νεολογισμός . Ψέματα που στηρίζονται σε θραύσματα και παραλήψεις γεγονότων και στη συνέχεια παρουσιάζονται σαν εναλλακτική μορφή της πραγματικότητας . Και που μπορεί σε “ενδοοικογενειακής φύσεως ” θέματα να μη σε γλιτώνουν απ’την παντόφλα και τη διατροφή , στην πολιτική όμως κάνουν θαύματα .
Το θέμα που θα ήθελα λοιπόν να εξετάσουμε παρέα είναι η ήδη συντελούμενη άνοδος της Ακροδεξιάς στη Γηραιά Ήπειρο . Φυσικά και δε χρειάζεται να περιμένουμε τις κάλπες σε Ολλανδία και Γαλλία για να το διαπιστώσουμε αυτό . Μπορούμε όμως να ψάξουμε τι βρίσκεται πίσω από τα γκρι κοστούμια και τα κρεπαρισμένα μαλλιά , αν υπάρχει κάποια συνδετική ιδεολογία όλων αυτών μεταξύ τους αλλά και με το παρελθόν.
Μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν , δεχόμενοι βέβαια την άποψη ότι απ’ την Οκτωβριανή Επανάσταση και μετά ξέσπασε ένας άνευ όρων πόλεμος επιβίωσης καθεστώτων και κοσμοθεωριών , δείχνει πως τα διάφορα ναζιστικά-φασιστικά κόμματα χρησιμοποιήθηκαν ως προμετωπίδα εκτόνωσης και καταστολής των επαναστατικών διεργασιών απ’το υπάρχον Σύστημα . Είτε χρησιμοποιώντας εξονημένους εξουσιομανείς ( βλέπε Μουσολίνι ), είτε ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις ( Χίτλερ ), κατάφεραν να οδηγήσουν τους λαούς σε διάφορους στόχους εκτός απ’τον αντικειμενικό . Την ανατροπή των εξουσιαστών και την αναδιανομή Πλούτου και Εξουσίας . Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής που βύθισε όλο τον Κόσμο στον πόνο και την καταστροφή τα βλέπουμε αλλά , δυστυχώς , οφείλουμε να διαπιστώσουμε πως ήταν μια επιτυχημένη τακτική . Και οι κατέχοντες δεν έχασαν τη Δύναμή τους και οδήγησαν σχετικά εύκολα τον αντίπαλο στον εκφυλισμό μιας μισανθρωπικής , παρανοϊκής Αυτοκρατορίας , με λογικά προδιαγεγραμμένο τέλος , όπως και αποδείχτηκε .
Επανερχόμενοι στη σύγχρονη εποχή , με μια πρώτη ματιά δε μπορούμε να διακρίνουμε αντίστοιχη απειλή . Όλοι μας όμως νιώθουμε πως κάτι δεν πάει καλά . Και δεν εννοώ το κρατικό οικονομικό μας πρόβλημα . Και ο πλέον απαίδευτος πολίτης είτε από ένστικτο είτε από στοιχειώδη λογική βλέπει το μεγάλο μαύρο σύννεφο που πλησιάζει . Και ακριβώς επειδή , όπως προείπαμε , η άνοδος της Ακροδεξιάς πατά στη χειραγώγηση των ενστίκτων για τη δημιουργία αναχώματος , οφείλουμε να ετοιμαστούμε για Τεκτονικές Ανακατατάξεις .
Παρατηρούμε βεβαίως πως , σε αντίθεση με τους Πατέρες του προηγούμενου Αιώνα , οι σύγχρονοι ακροδεξιοί έχουν εγκαταλείψει τη ρητορική εναντίον του Καπιταλισμού και υπέρ του απλού Εργάτη . Το κέντρο της ιδεολογίας τους έχει μετατοπιστεί στην ξενοφοβία και την απαγκίστρωση του Κράτους απ’ τον κεντρικό έλεγχο των Βρυξελλών . Δόγματα τα οποία εύκολα και ανώδυνα υποστηρίζονται από κραυγές για την κακιά Μέρκελ και τους ξένους που θα πλημμυρίσουν την ( κάθε ) Ελλάδα . Υπαρκτά προβλήματα που όμως , στο πλαίσιο της Μετά-Αλήθειας οδηγούν τον κόσμο σε καλειδοσκοπική αντίληψη της πραγματικότητας .
Φυσικά  θα ρωτήσει κάποιος , ποιά μπορεί να είναι αυτή η μεγάλη απειλή μπροστά στην οποία συσπειρώνεται η υπάρχουσα Κυρίαρχη Τάξη επιστρατεύοντας τα μεγάλα της όπλα . Ειλικρινά , δεν έχω ιδέα . Θα αποτολμήσω όμως να μοιραστώ μια σκέψη μου μαζί σας με την ειλικρινή ελπίδα να είμαι παντελώς εκτός πραγματικότητας . Σύμφωνα
με διάφορες στρατηγικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν στα πλαίσια του πολέμου στη Συρία , επικρατεί η άποψη ότι ακόμα και μετά την καταστροφή του ISIS ο πόλεμος δε θα σταματήσει , απλά θα περάσει στη σφαίρα του υβριδικού , θα πάρει τη μορφή Κυβερνοπολέμου , τρομοκρατικών χτυπημάτων κλπ . Με μια κουβέντα , θα πρόκειται όντως για ασύμμετρη απειλή . Δυστυχώς για όλους μας όμως , διάφορες στρατηγικές που βλακωδώς εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται σε όλο τον πλανήτη μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο . Δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε τη διάθεση να μπω σε λεπτομέρειες , ας πιάσουμε όμως ένα ακραίο σενάριο χάριν συζήτησης .
Πείτε λοιπόν πως μια ομάδα χάκερ καταστρέφει το Χρηματοοικονομικό οικοδόμημα
σε λίγες ώρες . Σχεδόν αδύνατο αλλά όχι εντελώς . Προφανώς θα επικρατούσε χάος μιας και αυτομάτως το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού θα καταστρεφόταν οικονομικά . Αυτόματα βέβαια θα ξεκινούσαν και οι προσπάθειες ανοικοδόμησης , σε έναν πλανήτη όμως με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο . Σκεφτείτε πόσα κράτη-κατασκευάσματα λόγω οικονομικών συμφερόντων θα έπαυαν αυτομάτως να υφίστανται και να γίνονται διεκδικούμενες περιοχές . Στην κακόμοιρη την Ευρώπη εύκολα εύκολα έρχονται στο μυαλό τα Σκόπια , το Κόσσοβο , η Μολδαβία , η Υπερδνειστερία , το Βέλγιο , το Λουξεμβούργο .. Και , προσέξτε , μιλάμε για το σενάριο ακραίας καταστροφής . Οι περισσότερες περιοχές βρίσκονται σε αναβρασμό και με τις παρούσες συνθήκες .
Πώς θα αντιδρούσε το Καθεστώς Πούτιν στην ήδη χειμαζόμενη  οικονομικά Ρωσία αν δεχόταν τέτοιου τύπου σαμποτάζ ; Ως απάντηση πχ των ΗΠΑ για τις κυβερνοεπιθέσεις για τις οποίες τον κατηγορούν ; Πώς θα ανακόπτονταν η μαζική μετανάστευση Αραβικών και Αφρικανικών πληθυσμών στην Ευρώπη αν οι δομές Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας είχαν παραλύσει ;
Βλέπουμε πως τα σενάρια είναι άπειρα . Και με τις σημερινές κοινωνικές και τεχνολογικές συνθήκες , πραγματοποιήσιμα . Γι αυτό και απ’ότι φαίνεται δημιουργούνται σχεδιασμοί που υπερβαίνουν κατά πολύ και το Συριακό Μέτωπο και την Οικονομική Κρίση και οτιδήποτε μέχρι σήμερα θεωρούμε δεδομένο . Γι αυτό μη θεωρείτε παράξενη τη δολοφονία του Ευρωκεντρικού Καίσαρα στο όνομα μιας “Δημοκρατίας” των Κρατών . Μπορούμε άραγε να συνδέσουμε την άνοδο της Ακροδεξιάς με τις πρόσφατες εξαγγελίες εκ ( για μια ακόμα οδυνηρή ιστορική στιγμή ) Βερσαλλιών για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων , τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της ΕΕ όπως τη γνωρίζαμε ; Μπορούμε να προβλέψουμε μια “τριζωνική” Ευρώπη , με μια ζώνη να εκτείνεται απ’τη Φινλανδία ως τις χώρες της Βαλτικής και την Ουκρανία ως αντιρωσικό φράγμα , μια δυτική ζώνη υπό την άμεση επιρροή Αγγλίας και ΗΠΑ και μια ενδιάμεση ζώνη που θα εξυπηρετεί τα ζωτικά συμφέροντα της Γερμανικής Βιομηχανικής Ελίτ (αλά Γ Ράιχ) με αντάλλαγμα τη δημιουργία ισχυρού Γερμανικού Στρατού ; Και τι είδους σκοπούς θα εξυπηρετεί αυτό το μόρφωμα ; Η απάντηση είναι απλή . Μετά-Ευρώπη , Μετά-Δημοκρατία , Μετά-Ζωή . Το μεγαλύτερο ψέμα όλων . Χωρίς Ελευθερία , Κυριαρχία , Θέληση αλλά τουλάχιστον θα κινούμαστε . Ευτυχώς η λαϊκή κουλτούρα έχει λύσει και αυτό το θέμα πριν τους σύγχρονους στοχαστές . Οι μεταζωντανοί λέγονται και ζόμπι . Και αν τυχαίνει να γνωρίζετε κάτι απ’τις τελετουργίες της Σαντερία , αντιλαμβάνεστε πως για να τις εκτελέσει κάποιος χρειάζεται να διαθέτει φαγητό , ρούμι και χώμα . Κυρίως χώμα . Αυτά τα ολίγα και συγνώμη αν σας μαύρισα την ψυχή