Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για το Μνημείο Πεσόντων στον Δήμο Πωγωνίου

Η κατασκευή του Μνημείου αποτελούσε ηθική δέσμευση του Δήμου Πωγωνίου, στα χώματα του οποίου γράφτηκαν οι πρώτες σελίδες της νεότερης ιστορία καθώς κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δέχτηκε το κύριο βάρος της Ιταλικής επίθεσης.

Το Μνημείο Πεσόντων κατασκευάζεται στη θέση «Βουρλιάσος», στην αρχή του μονοπατιού προς την κορυφή του Λόφου του Μαχητή και αποτελεί μέρος ενός μεγάλου οράματος και σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή «Πάρκου Ιστορίας» ως δείγμα τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα.

«Ο ελληνικός λαός κι ιδιαίτερα εμείς που κατοικούμε σ’ αυτό τον τόπο αναλάβαμε τη βαριά κληρονομιά και την ιερή παρακαταθήκη, ως ελάχιστο χρέος,  να τιμούμε τη μνήμη της γενιάς εκείνης του 40’  και μαζί τους τα υψηλά ιδανικά που σημάδεψαν τον Αγώνα τους. Αυτό το Μνημείο έρχεται να εκπληρώσει την ηθική δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι στους Ήρωες της πατρίδας μας» δήλωσε ο κ. Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.250.000,00€ με Φ.Π.Α. 24% και η χρηματοδότησή του προέρχεται κατά ένα μέρος από την Βουλή των Ελλήνων (793.600,00€) και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.