Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2023»

Πλημμύρισε από κόσμο η πλατεία Δημαρχείου στην Ελεούσα, το βράδυ της Κυριακής , όπου με σύμμαχο τον καλό καιρό αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μέρα του 1ου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2023» που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ζίτσας. Συμμετέχοντες και επισκέπτες απόλαυσαν ένα διήμερο μουσικοχορευτικής παράδοσης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

 

Η πρώτη μέρα του διημέρου, το βράδυ του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε σε κλειστό χώρο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος. «Η βροχή που έπεφτε κατά την πρώτη μέρα του φεστιβάλ είναι γούρι γιατί θα ριζώσει η διοργάνωση και θα αποτελέσει θεσμό για το Δήμο» ανέφερε χαρακτηριστικά και χαιρέτησε τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων των φιλοξενούμενων Συλλόγων, που από κοινού με τα χορευτικά τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζίτσας παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά τους μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στην πολιτιστική παράδοση της πατρίδας μας.

 

Ο Δήμος Ζίτσας, το διήμερο 17-18 Ιουνίου, υποδέχθηκε διακόσιους και πλέον χορευτές από 14 χορευτικά σχήματα από τα Ιωάννινα, την Ημαθία, την Πιερία, τη Ροδόπη τη Βοιωτία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, τα οποία υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, παρουσίασαν με θέρμη παραδοσιακούς χορούς και πρόσφεραν ένα μαγευτικό θέαμα στους παρευρισκόμενους.