Με επιτυχία το πρώτο απο τα δύο σεμινάρια φωτογραφίας στο Μέτσοβο

Τον Αύγουστο η Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο διοργανώνει δύο σεμινάρια-εργαστήρια με θέμα την φωτογραφία, με εισηγητή τον διακεκριμένο φωτογράφο και μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας κ. Κυριάκο Αζαδέλη.

Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου. Ήταν μια διάλεξη για το έργο του σπουδαίου Ηπειρώτη φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα, έργα του οποίου εκτίθενται στην Πινακοθήκη. Προβλήθηκαν φωτογραφίες του από την εποχή του πολέμου και της αντίστασης μέχρι τη δεκαετία του 1970 στο Μέτσοβο και αλλού. Ο κ. Αζαδέλης ανέδειξε το έργο του Μπαλάφα τόσο ως προς την ιστορική του αξία, όσο και για τη φωτογραφική του δύναμη και αισθητική του προσέγγιση, κατατάσσοντάς τον έτσι σε έναν από τους πρωτοπόρους και μεγαλύτερους Έλληνες φωτογράφους. Παράλληλα, στη συνάντηση αυτή, το κοινό αναγνώρισε τους ανθρώπους στις φωτογραφίες του Μπαλάφα καθώς και της ιστορίας που «κρύβουν».

Το δεύτερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου, ώρα 8 το βράδυ, με θέμα την «Ταξιδιωτική φωτογραφία». Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να λάβει χρήσιμες πληροφορίες για την σωστή φωτογράφιση, μέσα από προβολές φωτογραφιών, υπό την καθοδήγηση του κ. Αζαδέλη. Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρουσιάσουν –εάν το επιθυμούν- δικές τους φωτογραφίες και να λάβουν πρακτικές συμβουλές. Θα ακολουθήσει συζήτηση ενώ θα δοθούν συνοπτικές σημειώσεις της διάλεξης στους συμμετέχοντες.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν. Aπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο της Πινακοθήκης 26560-41210, καθημερινά 10.00 με 16.00, εκτός Τρίτης.