Με επιτυχία το 7ο Μουσικό Φεστιβάλ – Μέρες Μουσικής Κόνιτσας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από 20 έως 22 Ιουνίου 2023 το 7ο Μουσικό Φεστιβάλ – Μέρες Μουσικής Κόνιτσας με τίτλο «Η Γλώσσα που δε μιλιέται» στην Κόνιτσα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Γαλίτη.
Στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου το ενθουσιώδες κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την Τρίτη 20 Ιουνίου τη συναυλία των μικρών μαθητών της σχολής του σύγχρονου τμήματος και της παιδικής χορωδίας.
Οι μαθητές του ” Μουσικού ΝηπιαγΩδειου” παρουσίασαν το μουσικό παραμύθι ” Η Γλώσσα που δεν μιλιέται”. Την επιμέλεια, καθώς και τη διδασκαλία του τμήματος είχε η μουσικός Αγγέλικα Παπανικολάου.
Εμφανίστηκαν, επίσης, οι μικροί μαθητές της σχολής σε έργα για σόλο κιθάρα και σύνολα. Μαθητές του πιάνου παρουσίασαν έργα για σόλο και τέσσερα χέρια.
Το τμήμα Σύγχρονου Πιάνου παρουσίασε ένα πρωτότυπο έργο δικής του σύνθεσης, ενώ η παιδική χορωδία εμφανίστηκε με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα.
Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 απολαύσαμε τους μαθητές Μέσης και Ανωτέρας σχολής σε έξι μικρά ρεσιτάλ πιάνου και κιθάρας με έργα από την μπαρόκ, κλασική και σύγχρονη εποχή, ενώ την τρίτη ημέρα του φεστιβάλ, Πέμπτη 22 Ιουνίου, η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου μας, συνοδευόμενη από τον Αλέξη Τσιώνη στην κιθάρα και από τον Νίκο Παππά στο μπουζούκι υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Γιάννη Γαλίτη, μάγεψε το κοινό ερμηνεύοντας υπέροχα τραγούδια.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νικόλαος Εξάρχου συνεχάρη όλες και όλους που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, τους καθηγητές, τους μαθητές, τα μέλη των χορωδιών και τους μουσικούς, τονίζοντας την αξία του έργου τους για την τοπική κοινωνία.
Θερμά συγχαρητήρια στους μικρούς και μεγάλους μαθητές της Μουσικής Σχολής Δήμου Κόνιτσας, τους εξαιρετικούς καθηγητές τους Γιάννη Γαλίτη και Αγγέλικα Παπανικολάου, τα μέλη των χορωδιών για την άψογη εμφάνισή τους, τους υπέροχους μουσικούς και σε όλους τους συντελεστές του 7ου Μουσικού Φεστιβάλ της Μουσικής Σχολής του Δήμου μας.