Με επιτυχία το1ο Φεστιβάλ Παιδικών Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών

Σε μια ωραία εκδήλωση με πολλά αισιόδοξα μηνύματα εξελίχτηκε το 1ο Φεστιβάλ Παιδικών Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων με το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας».

 

Σχεδόν 200 χορευτές, οχτώ πολιτιστικών φορέων ηλικίας 8 ως 14 ετών, «πατώντας στα χνάρια των προγόνων», έδειξαν με τον τρόπο τους ότι η πολιτιστική συνέχεια που βασίζεται στην ποιότητα και τον σεβασμό, μπορεί να διαμορφώσει χαρακτήρες που θα ωθήσουν τον τόπο σε ένα καλύτερο αύριο.

 

Το θερμό χειροκρότημα εκατοντάδων θεατών ήταν για εκείνους μια απόδειξη ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

Παράλληλα απετέλεσε και μια ηθική ικανοποίηση για τους διοργανωτές που πρόσθεσαν αυτή την διοργάνωση στην ήδη πολυσχιδή δραστηριότητα που αναπτύσσουν σχεδόν από το 1999 με διοργανώσεις θεματικών μουσικοχορευτικών παραγωγών, θεματικών συναυλιών, σεμιναρίων παραδοσιακών χορών, συνεδρίων, φεστιβάλ και παράλληλων εκδηλώσεων.

 

Στο καλωσόρισμά του ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων κ. Κώστας Γκόγκος τόνισε την σημασία αυτών των εκδηλώσεων που αποσκοπούν στην ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών στοιχείων των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.

Επίσης σημείωσε ότι σκοπός είναι το Παιδικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων να εξελιχτεί σε θεσμό, με παρουσία αρχικά, όλων των φορέων του Δήμου Ιωαννιτών.

 

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής κκ Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης αναφέρθηκαν στην μεγάλη ευθύνη των δασκάλων να οδηγήσουν με ασφαλή βήματα τους μικρούς μαθητές, ώστε μέσα από τον χορό να λάβουν τα μηνύματα και τα διδάγματα Πολιτισμού, που θα συνδράμουν στο να διαμορφώσουν καλύτερα την προσωπικότητά τους.

 

Οι σύλλογοι που έλαβαν μέρος ήταν: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννίνων, Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων, Σύνδεσμος Ζαγορισίων Ιωαννίνων, Πατριωτικός Σύνδεσμος Καλαρρυτών «Πίνδος», Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος Ιωαννίνων «Το Σπήλαιο», Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικάς Ιωαννίνων, Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων και Αδελφότητα Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου.

 

Η δραστηριότητα του Συγκροτήματος για τον Φεβρουάριο συνεχίστηκε στις 19 του μήνα με την παρουσία στις απονομές του επετειακού 20ου Μπιζάνιου Δρόμου Ιωαννίνων και στις 21, με την παρέλαση για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων, πριν από 104 χρόνια.