Με καλοκαιρία και τσουχτερό κρύο θα αποχαιρετήσουμε το 2019

Με ιδιαίτερα καλό καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες στην Ήπειρο, ως και τη δεύτερη μέρα του νέου έτους. Ο ήλιος θα κυριαρχεί με κάποια διαστήματα νεφώσεων, ενώ το κρύο νωρίς το πρωί και το βράδυ θα είναι τσουχτερό σε κανονικά για την εποχή επίπεδα όμως.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα (30.12) προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς στα πεδινά και παράκτια, από -5 έως 4 στα ημιορεινά και από -11 έως 0 βαθμούς στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι βορειοανατολικοί στα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Την Τρίτη παραμονή Πρωτοχρονιάς αναμένεται ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 5 έως 11 βαθμούς στα πεδινά και παράκτια, από -4 έως 7 στα ημιορεινά και από -10 έως 1 βαθμό στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων στα 4 με 5 μποφόρ, που στη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενήσουν.

Την Πρωτοχρονιά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορείων διευθύνσεων στα 3 με 4 μποφόρ με ενίσχυση προς το βράδυ. Την Πέμπτη (3.1) ο καιρός δεν αναμένεται να αλλάξει, όμως θα έχουμε πάλι πτώση της θερμοκρασίας.
Epirusmeteo.gr