Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η απελευθέρωση των Ιωαννίνων

 

 

Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια γιορτάστηκε σήμερα στα Γιάννινα η 111η επέτειος απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν χθες στην αίθουσα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας όπου ο Δήμος οργάνωσε την καθιερωμένη πανηγυρική εκδήλωση στην οποία παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την οποία υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας .

Νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στα εγκαίνια έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Στην πανηγυρική εκδήλωση του Δήμου παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας,η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής Μαρία Κεφάλα, οι βουλευτές του Νομού εκπροσώποιτων στρατιωτικών αστυνομικών αρχών αντιπεριφερειάρχεςαντιφημαντιδήμαρχοι εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και άλλοι.

Την πανηγυρική εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστασία Γιογλή

Νωρίτερα είχε φτάσει ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής Μαρία Κεφάλα, οι βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι και άλλοι.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ekdilosi el

Την πανηγυρική εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων Αναστασία Γιογλή

ενώ η κεντρική ομιλία έγινε

από τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου,

Καθηγητή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Γραμματέα­ του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον ­Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Οι εκδηλώσεις συνεχιστηκαν σήμερα

με επίσημη δοξολογία στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό και

κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ηρώο Μπιζανομάχων.

Ακολούθως την Πρόεδρο υποδέχθηκε στην αίθουσα της Περιφέρειας Ηπείρου ο

Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης ο οποίος της επέδωσε αναμνηστικό δώρο μια περίτεχνη ζώνη φιλιγκράν έργο Γιαννιώτικης λαϊκής τέχνης.

Οι εκδηλώσεις για το φετινό γιορτασμό των 111 χρόνων απελευθέρωσης των Ιωαννίνων κορυφώθηκαν με μεγάλη παρέλαση, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, μαθητών σχολείων της πόλης, φοιτητών του Πανεπιστημίου, οργανώσεων με παραδοσιακές ενδυμασίες, στρατιωτικών και πυροσβεστικών τμημάτων και με τμήμα της σχολής Αξιωματικών της Αστυνομίας.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ενώ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, πρόεδροι πολιτικών κομμάτων, βουλευτές , η ηγεσία των Ενόπλων δυνάμεων και σύσσωμες οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.