Με μεγάλη επιτυχία η «Πίτα του Ηπειρώτη»

φωτό Κ.Μπατσής

Συνάντηση της ηπειρώτικης παράδοσης με τον ανθό της ηπειρώτικης νιότης. Γιατί οι Ηπειρώτες όπου γης ξέρουν να στηρίζουν τις ”Θερμοπύλες” του ηπειρώτικου πολιτισμού. Γιατί αυτές είναι οι παρακαταθήκες των ένδοξων προγόνων μας. Γιατί αυτή είναι η τάξη και οι αρχές μας.
Η κορυφαία ετήσια εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες Αδελφότητες, Συλλόγους, Ενώσεις, Ομοσπονδίες, προσελκύοντας χιλιάδες θεατές, αποτελώντας το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Αθήνα. Η μαζικότητά της αλλάζει, ακολουθώντας τις γενικότερες αλλαγές στην περίοδο της βαθιάς κρίσης, ωστόσο η «Πίτα του Ηπειρώτη» διαχρονικά αποτελεί, έτσι και σήμερα, τη μεγαλύτερη γιορτή της παράδοσης πανελλαδικά.
Με την “Πίτα του Ηπειρώτη 2017”, οι Ηπειρώτες απέδειξαν, ότι μπορούν να διοργανώνουν τη μεγάλη τους γιορτή, με ανέλπιστα μεγάλη επιτυχία, σε μια τόσο δύσκολη εποχή.
Γιατί οι Ηπειρώρες διαχρονικά ξέρουμε καλά ότι το ίδιο το αντάμωμα και η γιορτή είναι και από μόνα τους πολύτιμα μηνύματα αγώνα, αντίστασης και δημιουργίας για να διαβούμε, όλοι μαζί, κάθε δύσκολη εποχή.
Γιατί, ακριβώς, η εποχή μας θέλει όλους μαζί, ακόμη πιο δυνατούς, ακόμη πιο δημιουργικούς, ακόμη πιο αποφασισμένους.
Σε τέτοιους καιρούς, η οργανωμένη ηπειρώτικη αποδημία και η ΠΣΕ απευθύνει κάλεσμα να γίνουμε όλοι μας χορηγοί της προσπάθειας στήριξης της παράδοσης και του πολιτισμού μας, με τη συμμετοχή μας και, σε πείσμα της κρίσης, οι εκδηλώσεις μας να γίνονται διαρκώς καλύτερες, διαρκώς πιο γενναιόδωρες.
Η “Πίτα του Ηπειρώτη” είναι μια γιορτή όλων μας και μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη αλλά και τη συμμετοχή μας για τον καλύτερο συλλογικό σχεδιασμό της συνέχειάς της στο μέλλον.
Η Π.Σ.Ε., οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, έχουν καταξιώσει την “Πίτα του Ηπειρώτη” σαν τη μεγαλύτερη γιορτή παράδοσης διαχρονικά αλλά και, τηρουμένων των αναλογιών, και στις μέρες μας. Η γιορτή γίνεται το 2017, με τεράστια και μοναδική επιτυχία και θα γίνεται ακόμη καλύτερη στο μέλλον, γιατί είναι η γιορτή όλων των ξενιτεμένων παιδιών της Ηπείρου, των φίλων της Ηπείρου και της παράδοσης.