Με μεγάλη συμμετοχή η ενημερωτική Συνάντηση για το Πρόγραμμα Erasmus+ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Με ιδιαίτερη ανταπόκριση και έκδηλο το ενδιαφέρον των φοιτητών,πραγματοποιήθηκε χθες στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» η Ενημερωτική Συνάντηση – Παρουσίαση (Info-Day) για την Προκήρυξη του Σχεδίου 2023 του προγράμματος Erasmus+, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η συνάντηση εργασίας με τους Τμηματικώς Υπευθύνους Erasmus+.
Ενόψει της Προκήρυξης για το Σχέδιο 2023 για ‘Κινητικότητες με σκοπό τις Σπουδές και την Πρακτική Άσκηση’, φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και να επιλύσουν απορίες που αφορούν στη συμμετοχή και υλοποίηση της κινητικότητας μέσω του προγράμματος Erasmus+.
Ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Διά Βίου Μάθησης Καθηγητής κ. Ξ. Μπήτσικας προσκάλεσε τους φοιτητές να συμμετέχουν στις δράσεις του προγράμματος Erasmus+, διατυπώνοντας τη βούληση του Ιδρύματος για αύξηση της κινητικότητας των φοιτητών.
Στη διαδραστική ενημέρωση παρευρέθησαν οι Τμηματικώς Υπεύθυνοι Erasmus+ κυρία Ε. Ντζάνη, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής και κυρία Κ.Γεωργαντά, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας, η κυρία Μ. Ντίνου και ο κ.Σ. Κάμτσιος, μέλη Ε.ΔΙ.Π. των Τμημάτων Νηπιαγωγών και Ψυχολογίας, αντίστοιχα και η κ.Ε. Κατσαδήμα, μέλος Ε.ΤΕ.Π του Τμήματος Νηπιαγωγών.Σε δημιουργικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση εργασίας με τουςΤμηματικώς Υπευθύνους Erasmus+, με τη συμμετοχή της Πρυτάνεως τουΠανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτριας κ. Α. Μπατιστάτου, του Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Διά Βίου Μάθησης Καθηγητή κ. Ξ. Μπήτσικα,του Μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης Καθηγήτριας κυρίας Α. Πλακίτση και της Κοσμήτορος της Σχολής Επιστημών Αγωγής, Καθηγήτριας κυρίας Π. Παγγέ.
Επίσης, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμ. Δημοτικής Εκπαίδευσης, Καθηγητής κ. Σ. Σούλης, ο Πρόεδρος του Τμ. Νοσηλευτικής Αναπλ. Καθηγητής κ. Στ.Μαντζούκας, τα μέλη ΔΕΠ Σ. Αγαθόπουλος, Ε. Ντζάνη Λ. Παληός, Σ. Χατζηκακού,
Α. Τατσιώνη, Ε. Τόκη, Ι. Ζαβολέας, Ε. Λεοντσίνη, Π. Σαλαμαλίκη, Φ. Καρακατσάνη, Α.Κατσαμπέκης, Δ. Έξαρχος, Α. Γεωργαντά, το μέλος Ε.Ε.Π. κ. Θ. Τσελίγκα, τα μέλη Ε.ΔΙ.Π.κ.κ. Σ. Κάμτσιος και Χ. Σταύρου και το μέλος Ε.ΤΕ.Π. κ. Χ. Ματσούκας, οι οποίοι έθεσαν θέματα που αφορούν στη διαχείριση του προγράμματος Erasmus+, μέσω της ανταλλαγής απόψεων και καλών πρακτικών για την αύξηση και την αποτελεσματικότερη οργάνωση της κινητικότητας σε επίπεδο Τμημάτων.
Η Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, ως φορέας σχεδιασμού και υλοποίησης των δράσεων του προγράμματος Erasmus+, προγραμματίζει διαδοχικές ενημερωτικές συναντήσεις, με σκοπό την ευρύτερη ενημέρωση και τη μεγαλύτερη συμμετοχή των φοιτητών στις δράσεις κινητικότητας του προγράμματος Erasmus+.