Με τη συμμετοχή 300 αθλητών και πλήθους παιδιών ο “3ος Δρόμος της Νίκης”

Με τη δυναμική συμμετοχή 300 δρομέων και πλήθους παιδιών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 ο «3ος Δρόμος της Νίκης» που διοργανώνεται στα πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2022».
Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη των ηρώων του έπους του 1940 με τους συμμετέχοντες να διέρχονται από ιστορικούς χώρους, γνωρίζοντας έτσι καλύτερα την περιοχή όπου εκτυλίχθηκαν οι νικηφόροι αγώνες των Ελλήνων.
Ο «3ος Δρόμος της Νίκης» περιελάμβανε τρεις διαδρομές: 9 χλμ, 21χλμ. και μία παιδική διαδρομή 1000μ.
Πριν την εκκίνηση των αγώνων, άνδρες του Τάγματος Εθνοφυλακής Καλπακίου πραγματοποίησαν επετειακή πορεία στην διαδρομή των 6km, προς τιμήν των ηρώων πεσόντων στην ιστορική Μάχη του Καλπακίου.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης συνεχάρη τους νικητές των διαδρομών κι ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντας, επισημαίνοντας τη σημασία του αγώνα. «Είναι ένας αγώνας μνήμης με μεγάλο ιστορικό βάρος. Σήμερα τιμούμε τους ήρωες του έπους του ’40 και μέσα από τον «3ο Δρόμο της Νίκης» τους στέλνουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη θυσία τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί όλους όσοι συνέδραμαν στη διεξαγωγή του «3ου Δρόμου της Νίκης» και συγκεκριμένα ευχαριστεί τόσο τους εθελοντές όσο και τους χορηγούς: Βίκος Α.Ε., Δωδώνη Α.Ε, Market 4u, Tτηλεπικοινωνίες Teleglobal Ε.Ε., Αρτολιχουδιές, Κakarantzas Bakery, Αρτοποιείο Μπενέκου, Βιβλιοπωλείο Γράφω Σβήνω.

Διακριθέντες στον αγώνα των 9 χλμ
ΑΝΔΡΕΣ
1ος Παύλος Ζώης
2ος Ιωάννης Σταλίκας
3ος Νικόλαος Λογοθέτης
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1η Θάλεια Ζώη
2η Μαρίνα Οικονόμου
3η Κατερίνα Μάστορα

Διακριθέντες στον αγώνα των 21 χλμ
ΑΝΔΡΕΣ
1ος Αλέξανδρος Τζουμάκας
2ος Γεώργιος Γκόγκος
3ος (Γεώργιος Γκουγιάννος, Πάρης Κουγγούλης, Πέτρος Χαλαύτρης)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1η Ερμιόνη Χασκή
2η Άννα Πέγκια
3η Λαμπρινή Ντούτση

https://www.pogoni.gr/index.php/home/item/3492-me-ti-symmetoxi-300-athliton-kai-plithous-paidion-o-3os-dromos-tis-nikis