Μια πόλη φωτεινή και γιορτινή θα είναι τα Γιάννενα τα φετινά Χριστούγεννα

Μια πόλη φωτισμένη και γιορτινή για τους κατοίκους της κι έναν ελκυστικό εορταστικό περιβάλλον τουριστικών διακοπών για τους επισκέπτες της επιδιώκει ο Δήμος Ιωαννιτών να αποτελέσουν τα Γιάννενα τα φετινά Χριστούγεννα. Ο εορταστικός στολισμός φέτος εμπλουτίζεται και σχεδιάζεται με τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο ενός τουριστικού προορισμού, όπως είναι τα Γιάννενα.

Στη σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα (καταψήφισε μόνο ο κ. Μαλάμος), την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη διάθεση μια σημαντικής πίστωσης 66.500 ευρώ ώστε «να έχουμε μια πόλη φωτεινή και γιορτινή που να καλωσορίζει τους επισκέπτες, καθώς αναγνωρίζουμε την τεράστια συμβολή της τουριστικής ανάπτυξης στην αύξηση του τοπικού παραγόμενου οικονομικού προϊόντος, ιδιαίτερα στις συνθήκες της κρίσης», όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Νίκος Γκόλας.

Ο νέος εξοπλισμός που θα προμηθευτεί ο Δήμος Ιωαννιτών θα είναι πλέον τεχνολογίας LED όχι μόνο για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και για να περιοριστούν κατά πολύ οι φθορές που έχει ο συμβατικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια και ο οποίος παρουσιάζει κάθε χρόνο φθορά άνω του 60%.

Έτσι θα δημιουργηθεί στο Δήμο μια υποδομή που θα μπορεί να συντηρείται, να ανανεώνεται και να εμπλουτίζεται κάθε χρόνο, ώστε να επεκτείνονται χρόνο με το χρόνο οι περιοχές κάλυψης εορταστικού στολισμού.   Ο νέος εξοπλισμός θα διατεθεί στην πόλη των Ιωαννίνων με έμφαση στις πιο επισκέψιμες περιοχές, ενώ δεν «ξεχνιούνται» και οι Δημοτικές Ενότητες στις οποίες θα διατεθεί ο παλιός εξοπλισμός.

Κατ’ αρχήν οι περιοχές στολισμού που επιλέχθηκαν εντός της πόλης είναι οι εξής:

Α. Ο άξονας από Μώλο έως ξενοδοχείο Βυζάντιο.

Β. Μικρά πάρκα κατά μήκος του προηγούμενου άξονα.

Γ. Βασικές οδοί της πόλης (Ανεξαρτησίας – Βηλαρά – 28ης Οκτωβρίου – Ναπ. Ζέρβα – Πυρσινέλλα – ΚΑ Φεβρουαρίου).

Δ. Πεζόδρομοι.

Ε. Πλατεία Πάργης.

Ζ. Στολισμός κεντρικής πλατείας.

 

Με στόχο να υπάρχει μια αισθητικά αναβαθμισμένη εορταστική ατμόσφαιρα που θα «θερμάνει» τη διάθεση των κατοίκων και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, η διακόσμηση και ο φωτισμός δεν θα είναι ίδια σε όλη την έκταση του στολισμού, αλλά θα είναι προσαρμοσμένα ώστε να «δένουν» αρμονικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

Έτσι για παράδειγμα στον μεγάλο άξονα από τον Μώλο έως το ξενοδοχείο Βυζάντιο θα στολιστούν με «ψείρα» LED όλα τα δέντρα εκατέρωθεν του άξονα, καθώς και τα δέντρα και οι θάμνοι στα μικρά πάρκα αυτού του άξονα. Σε άλλους δρόμους θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα, όπως για παράδειγμα στην οδό Ανεξαρτησίας όπου θα τοποθετηθούν φωτεινά αστέρια στα ψηλά φωτιστικά. Ιδιαίτερος θα είναι ο φωτισμός σε κάθε πεζόδρομο, ενώ μια ξεχωριστή και πρωτότυπη εορταστική πρόταση θα αποτελέσει η κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Είναι γνωστό πως η Δημοτική Αρχή επενδύει συστηματικά στην αναβάθμιση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των Ιωαννίνων, καθώς και στην εξωστρεφή διείσδυση σε επιλεγμένες τουριστικές αγορές, με στόχο την πολλαπλασιαστική προσέλκυση επισκεπτών από άλλες περιοχές της χώρας και από το εξωτερικό. Στο πλαίσιο ενός τέτοιου μεγαλόπνοου εγχειρήματος, εξυπακούεται ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε χρήσιμη ευκαιρία – όπως είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων- ώστε τα Γιάννενα, φωτισμένα και γιορτινά να αποτελέσουν έναν ελκυστικό προορισμό.