Νέα έργα Πολιτισμού και Περιβάλλοντος μέσω προγραμματικών συμβάσεων

Tη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για νέα έργα Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, αγροτικών υποδομών κ.α. ενέκρινε στη πρώτη της συνεδρίαση με τη νέα σύνθεση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Τα μέλη της Επιτροπής καλωσόρισε η Πρόεδρος, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση και αμέσως μετά εξελέγη ομόφωνα Αντιπρόεδρος εκ μέρους των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ο κ. Δημήτριος Δημητρίου, που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος.

 

Αναλυτικά εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων:

 

Με το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού με τις κατά τόπο Ιερές Μητροπόλεις για τα έργα:

 

  • Συντήρηση μέρους των τοιχογραφιών του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου του Κατσούρη Άρτας, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ
  • Συντήρηση βυζαντινών τοιχογραφιών του Βυζαντινού ναού της Κόκκινης Εκκλησιάς Άρτας προϋπολογισμού 37.200 €:
  • Συντήρηση και αποκατάσταση του εικονογραφικού διακόσμου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεστών Ιωαννίνων προϋπολογισμού 100.000 €
  • Καθαρισμός ξυλόγλυπτου τέμπλου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ

Με το Δήμο Κόνιτσας για τα έργα:

 

  • «Καθαρισμός ιαματικών πηγών Νέλλες στην Κλειδωνιά δήμου Κόνιτσας » προϋπολογισμού 24.000€
  • «Προμήθεια σωλήνων ύδρευσης πολυαιθυλενίου για την εξυπηρέτηση ιχθυοκαλλιεργητών Τ.Κ Καλλιθέας Δήμου Κόνιτσας» προϋπολογισμού 6.815,04 ευρώ.

Με το Δήμο Ζαγορίου για τις μελέτες:

 

  • «ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΠΙΓΚΟΥ.
  • «ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ  ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΡΙΣΤΗΣ»

Με το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων για τη μελέτη: : «Φωτισμός μονοπατιού και καταρρακτών στο Δ.Δ Καταρράκτη δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 97.000 €.

 

Με την 6η ΥΠΕ για το έργο: «Προμήθεια παραθύρων Κέντρου Υγείας Μετσόβου», προϋπολογισμού 62.000 €.

 

Με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  για το έργο  «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΥΝΗΤΙΚΩΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΦΥΚΩΝ  ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΟΛΠΟ (Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019-2020», προϋπολογισμού 9.964,00 €

 

Με το ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς για την  «Προμήθεια πίνακα μέσης τάσης ( τύπου DMI-M) και υλικών υψηλής τάσης για αποκατάσταση αντλιοστασίου ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς», προϋπολογισμού 24.800,00 €.

 

Με τον ΓΟΕΒ πεδιάδας Άρτας για την  «Προμήθεια Μονάδας αντιστάθμισης Μ/Σ 800KVA και Πίνακα πυκνωτικής αντιστάθμισης 500KVAR αντλιοστασίου Βίγλας ( ΓΟΕΒ πεδιάδας Άρτας)», προϋπολογισμού 24.800,00 €

 

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, γνωμοδότησε επίσης θετικά επί όλων των φακέλων Μ.Π.Ε. που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση.

 

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Μπραϊμη- Μπότση,  τόνισε πως με τις προγραμματικές συμβάσεις που αποφασίστηκε να υπογραφούν λύνονται ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, προσθέτοντας πως και οι γνωμοδοτήσεις για Μ.Π.Ε. έχουν τη δική τους αξία για το περιβάλλον.

Αναφερόμενη στην αυτοψία  στη μονάδα ΑΣΑ, υπογράμμισε πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας κινήθηκαν άμεσα και διενήργησαν αυτοψία μόλις περιήλθε σε γνώση της Περιφερειακής Αρχής το  ζήτημα  που είχε προκύψει με τη έκπλυση του κομπόστ, τονίζοντας πως δεν υπήρξε πρόβλημα που να δικαιολογεί τόση μεγάλη ανησυχία.