ΝΟΔΕ Ιωαννίνων: Απάντηση του Σπ. Βασιλείου στον Θ. Τζαρούχη

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Σπύρου Βασιλείου:

Αγαπητέ κ. Τζαρούχη, με λύπη μου πληροφορήθηκα από συνεργάτες μου ότι τόσο εγώ όσο και η απερχόμενη ΝΟΔΕ δεχθήκαμε αναίτια και απρόκλητη επίθεση από εσάς, σε τοπικό κανάλι. Ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΝΔ Ιωαννίνων αλλά και ως απλό μέλος του κόμματος της ΝΔ, έχω να σας παραθέσω τα εξής, για δυο συνεχόμενα χρόνια καθημερινά σχεδόν δεχόμαστε επιθέσεις από ¨ανώνυμους¨ και ¨υπόγειους¨ και δεν απαντήσαμε ποτέ, στην δική σας όμως περίπτωση έχουμε να κάνουμε με υποψήφιο Πρόεδρο, άρα είναι επιτακτική ανάγκη να διορθώσουμε κάποια από τα λεγόμενα σας.

Καταρχάς η απερχόμενη ΝΟΔΕ δύο χρόνια τώρα έκανε καθημερινά πράξη την στρατηγική του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για ανοιχτές πόρτες και ουσιαστική ανανέωση (ο μικρότερος Μ.Ο. ηλικίας). Κατά την διάρκεια της θητεία μας σας αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια πράγματα που έγιναν, καταφέραμε την μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 70%, έγινε καταγραφή παλαιών και νέων μελών, εκδόθηκαν πάνω από 100 ανακοινώσεις και ΔΤ για θέματα επικαιρότητας, τόσο εγώ όσο και τα στελέχη μας αρθρογραφήσαμε δεκάδες φορές σε τοπικό και αθηναϊκό τύπο  και συγκροτήθηκε η Ομάδα Επικοινωνίας η οποία έχει πάνω από 300 τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρουσίες (στην οποία Ομάδα Επικοινωνίας με δική μου πρωτοβουλία συμμετείχατε και εσείς!!!). Πραγματοποιήθηκαν δύο διευρυμένες Νομαρχιακές Συνελεύσεις, μηνιαίες ΝΟΔΕ, ένα από τα καλύτερα Προσυνέδρια του κόμματος και μια ομιλία του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη (η μεγαλύτερη ομιλία Προέδρου σε μη προεκλογική περίοδο). Επίσης η ΝΟΔΕ επισκέφτηκε σχεδόν όλους τους φορείς του τόπου και φυσικά έγινε πολύωρη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη όπου αναλύθηκαν αναπτυξιακά θέματα, παράλληλα οι θεματικοί τομείς πραγματοποίησαν πλήθος εκδηλώσεων για θέματα του Νομού και όχι μόνο. Τέλος η ΝΟΔΕ πραγματοποίησε τακτικές αιμοδοσίες με μεγαλύτερη αυτήν υπέρ της «ΦΛΟΓΑ» αλλά και επισκέφτηκε στα πλαίσια της δράσης ¨Κανένας στο περιθώριο¨ όλους τους φορείς.

 

 

 

 

Όσον αφορά τα λεγόμενά σας, έχουμε να κάνουμε τις εξής διορθώσεις, βάση οδηγίας του Γραμματέα Οργανωτικού μας ζητήθηκε να κάνουμε ότι κρίνουμε καλύτερο για να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τα διαδικαστικά των εκλογών, μάλιστα έπρεπε να γίνει και ΝΟΣ αλλά λόγω κωλύματος του Βουλευτή μας δεν κατέστη δυνατό. Όταν μιλάτε για 5 – 10 άτομα θα πρέπει να επισημαίνεται ότι τα άτομα αυτά είναι εκλεγμένα από εκατοντάδες Νεοδημοκράτες, άλλωστε ήσασταν υποψήφιος και την προηγούμενη φορά και πρέπει να το γνωρίζεται. Προσωπικά δεν έχω αναφέρει ποτέ το όνομα σας σε ΝΟΔΕ ούτε έκρινα ποτέ ότι χρειάζεστε προστασία. Το χειρότερο όλων είναι η αναφορά σας για κλειστά γραφεία όταν υπάρχουν τόσα ΔΤ της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής που αναφέρουν ότι η εν λόγω Εφορευτική στεγάζεται στα γραφεία της ΝΟΔΕ, Πυρσινέλλα 14, 3ος όροφος, Ιωάννινα. Τέλος, στηρίζατε λέτε τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη από την αρχή! Φίλε Θόδωρε, αν και είναι γελοίο το ότι μπαίνουμε σε διαδικασία εσωστρέφειας, πρέπει ωστόσο να ξέρεις ότι τα περισσότερα μέλη της ΝΟΔΕ στηρίζουμε τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη πολύ πριν ¨την αρχή¨, τότε που ήταν ένας από τους καλύτερους Υπουργούς και τα μέτρα του τα στηρίζαμε εμείς όχι εσύ, τότε που εμάς μας λέγανε γερμανοτσολιάδες ενώ εσύ ήσουν στον καναπέ!!!

Αγαπητέ κ. Τζαρούχη, φίλε Θόδωρε, είναι κρίμα ένας υποψήφιος Πρόεδρος να λέει δημόσια πράγματα που έως τώρα τα έχουμε ακούσει μόνο από ανώνυμες πηγές αλλά και να ταυτίζεται πλήρως με την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και των υποστηρικτών του. Αν δεν σέβεσαι εμένα ως Πρόεδρο λόγω του νεαρού της ηλικίας μου είναι θέμα κακής νοοτροπίας, το να μην σέβεσαι όμως έναν Πρόεδρο που εξελέγη με 80% είναι ασέβεια στους Νεοδημοκράτες του Νομού Ιωαννίνων και εδώ θα ήθελα να σου τονίσω ότι ¨το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού¨, γιατί μην ξεχνάς ότι κάποτε πέταξες στα μούτρα των Νεοδημοκρατών την κομματική σου ταυτότητα και έκρινες τους πάντες και τα πάντα από απέναντι. Ξέρεις Θόδωρε, η συνέχεια και η συνέπεια για εμάς είναι λέξεις οι έννοιες των οποίων προσδιορίζουν την προσωπικότητα μας.

Φίλε Θόδωρε καταλαβαίνουμε το άγχος σου και την πίεση λόγω της υποψηφιότητας σου, αλλά να είσαι σίγουρος ότι η συγνώμη είναι πράξη ανδρείας και σίγουρα πολύ πιο σημαντική από το ίδιο το σφάλμα! Είμαστε σίγουροι ότι ήταν απλά μια κακή στιγμή…

Με εκτίμηση

Σπύρος Βασιλείου

Πρόεδρος Νομαρχιακής Οργάνωσης ΝΔ Ιωαννίνων