«Ντιμπέι ρε!!!!»

Ενας μήνας και μια μέρα πρίν τις εκλογές, και τα ωραία…τώρα αρχίζουν!!!!

Και πάνω που είπαμε “α ωραία θα ηρεμήσουμε λίγες μέρες, θα φάμε και το αρνί και μετα πάλι…μάχη”, σκάει η ΕΡΤ με την πρόταση της για ντιμπέιτ σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των υποψήφιων Περιφερειαρχών!

Και μάλιστα ντιμπέιτ επιπέδου πολιτικών αρχηγών, δίωρο, με χρόνο. τρείς δημοσιογράφους κλπ κλπ… κιμπάρικο δηλαδή όχι αστεία.

Βγαίνει πρώτος ο Ριζόπουλος και λέει “ναί”, αλλα με την προυπόθεση οτι θα συμμετέχει και ο Καχριμάνης. Στη συνέχεια ο Ζάψας λέει περίπου τα ίδια.Ο Δημητρίου ακόμη δεν έχει δώσει σημεία ζωήςαν και παλαιότερα μάλωνε με τους υπόλοιπους για το ποιός πρότεινε το ντιμπέιτ πρώτος, οπότε λογικά θα πει το “ναι”, ενω όλοι περιμένουν την αντίδραση του Περιφερειάρχη. Ενα απο τα κορυφαία στελέχη του δηλωσε χτες στην τηλεόραση οτι ο κος Καχριμάνης πρεπει να αποδεχτεί την πρόταση και να πάει. Αυτό είναι και το λόγικό.

Τώρα είναι που ζορίζει όμως το πράγμα. Πάς η δεν πάς; προφανώς αυτή τη στιγμή ο Καχριμάνης ζυγίζει τις επιλογές του. Τι έχει να χάσει και τί να κερδίσει απο αυτό. Το θέμα όμως είναι το εξής: ποιός ο λόγος να μην θέλει να πάει σε ενα ντιμπέιτ οργανωμένο σωστά΄Να ακούσει ο κόσμος τι έχουν να πουν όλοι και απο κει και πέρα ας κρίνει.

Αν ο Καχριμάνης επιλέξει να μην πάει, σημαίνει αυτόματα οτι ντιμπέιτ στην Ήπειρο δεν θα γίνει..Και ίσως θα είμαστε και η μοναδική Περιφέρεια στη χώρα που θα συμβεί αυτό. Σήμερα κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους απο ικανοποίηση και κάποιοι…..βαριοκοιμήθηκαν χτές βράδυ.

Ελπίζουμε να μην βρεί κανείς την δικαιολογία οτι δήθεν οι…κανόνες που θα ανακοινωθούν δεν βοηθούν, ή οτι δεν του αρέσει η…φάτσα του δημοσιογράφου η τίποτα άλλο πιο κουλό.

Απλά και ξεκάθαρα. Το ντιμπέιτ πρέπει να γίνει. ΤΩΡΑ.Το επιβάλλουν οι συνθήκες, το απαιτούν οι πολίτες. Ας είναι αυτό το ντιμπέιτ η απαρχή της συνεργασίας όλων, όπως άλλωστε θα απαιτηθεί και την επόμενη μέρα, λόγω της απλής αναλογικής…

Ήρθε η ώρα να γίνει και αυτό. Τελεία και παύλα..Στις 13 Μαίου έχουμε την ευκαιρία σαν Ηπειρώτες να αποδείξουμε οτι όταν θέλουμε..μπορούμε. Όποιος επιλέξει την φυγή, αυτά που έχει να χάσει είναι σίγουρα πολύ περισσότερα και αυτό θα φανεί οχι στις 13 Μαίου, αλλά στις 26.. Kαι όπως έχει πει και ο μέγας Αλέφας:

Ας ελαφρύνουμε λίγο την ατμόσφαιρα….

Τι μας κελάηδησε ένα πουλάκι τις προάλλες; Υποτίθεται , που λέτε , πως πριν λίγο καιρό
το Μαξίμου παρήγγειλε σε δικιά του εταιρεία δημοσκόπηση για όλες τις Περιφέρειες της χώρας .

Για να δει ο Αλέξης πώς να κινηθεί . Και για την περιοχή μας αυτή η (υποτιθέμενη) δημοσκόπηση έδειξε πολλά ενδιαφέροντα πραγματάκια . Υποτιθέμενα πάντα . Πρώτον , οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται αυτή τη στιγμή πέριξ του 40.

Μεγάλο ποσοστό αλλά φυσιολογικό . Προφανώς δε μιλάμε για συμπολίτες που μελετούν ενδελεχώς τα προγράμματα των υποψηφίων και δεν έχουν αποφασίσει ποιο είναι το καλύτερο αλλά για τον κλασικό περαβρεχόπουλο της διπλανής πόρτας που δεν ασχολείται . Κι εδώ βρίσκεται το κλου της υπόθεσης .

Απ’αυτό το μεγάλο ποσοστό σχεδόν οι μισοί δηλώνουν πως σίγουρα ΔΕ θα ψηφίσουν τη νυν Περιφερειακή Αρχή ! Πράγμα που σημαίνει πως όποιος εκ των άλλων υποψηφίων καταφέρει αυτόν τον κόσμο να τους φτάσει στην κάλπη και να τον ψηφίσουν μπορεί να προσθέσει κανα δεκαράκι στα ποσοστά του ! Δεν το λες κακό .
Τώρα , πώς μπορεί να γίνει αυτό ; Μόνο με ένα τρόπο .

Δημιουργώντας ρεύμα υπέρ σου . Δε θα επεκταθούμε , προς το παρόν , απλά θα πούμε πως μάλλον στο επιτελείο Ριζόπουλου υπάρχουν κάποιοι πονηρούληδες που αργούν μεν , καταλαβαίνουν δε τι διαβάζουν …
Για να επανέλθουμε στην υποθετική δημοσκόπηση , έχουμε και λέμε . Πρώτος και με διαφορά Καχριμάνης . Αλλά με διαφορά επίσης απ’την αυτοδυναμία . Δεύτερος Ριζόπουλος , τρίτος Ζάψας . Τέταρτος Δημητρίου . Η διαφορά μεταξύ των δυο όχι μεγάλη αλλά παγιωμένη . Ο τέταρτος απ’την τρίτο απέχουν περισσότερο.
Προσωπικά διαφωνώ. Μη σας κάνει εντύπωση αν ο Δημητρίου περάσει στην τρίτη θέση , μιας και τη θρυλούμενη απ’τα τοπικά στελέχη δυναμική του Ζάψα δεν την έχω εισπράξει από πουθενά . Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια , όμως είπαμε ,και τα παραπάνω κινούνται στη σφαίρα της φημολογίας ..