Ξανά «χρυσή» η Ντρισμπιώτη στο Μόναχο!

Πριν προλάβει να …κάτσει η σκόνη από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 35χλμ. βάδην, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη άρχισε να σκέφτεται το ενδεχόμενο της συμμετοχής της και στα 20χλμ. βάδην.

Μια απόφαση που μπορεί να είχε κάποια επιβάρυνση στο έτσι και αλλιώς καλά προπονημένο κορμί της, αλλά αποτελούσε μια μεγάλη πρόκληση για εκείνη. Η Ντρσμπιώτη αποφάσισε να αγωνιστεί στο 20άρι και δικαιώθηκε. Έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με 1.29.03 και πέτυχε ένα απίστευτο νταμπλ, που κανένας άλλος Έλληνας αθλητής δεν έχει πετύχει στην ιστορία του στίβου σε καμία διοργάνωση. Η 38χρονη μετά τα πρώτα χιλιόμετρα ακολούθησε πιστά το γκρουπ των 6- 7 αθλητριών που ήταν μπροστά και από 10ο χιλιόμετρο κι έπειτα κυνήγησε το χρυσό μετάλλιο.
Στα τελευταία πέντε χιλιόμετρα οι πέντε πρώτες αθλήτριες άλλαζαν διαρκώς θέσεις σε ένα παιχνίδι υπεροχής, ανάμεσα στην Γερμανίδα, την Πολωνή και την Ντρισμπιώτη. Στο 17ο χιλιόμετρο η Ελληνίδα επέλεξε να μπει μπροστά και να μην αφήσει κανένα περιθώριο βελτίωσης. Και να τερματίσει πρώτη. Η αθλήτρια έχοντας μεγάλη υποστήριξη από τα μέλη της ελληνικής ομάδας κατά μήκος της διαδρομής. Ο τερματισμός βρήκε την Ντρισμπιώτη με δάκρυα στα μάτια, την ελληνική σημαία αγκαλιά και τον κόσμο στην άκρη του δρόμου να φωνάζει ρυθμικά το όνομα της.

sportsioannina.gr