Ξεκινά το Zagoriwood

Πιστό το ετήσιο ραντεβού του στα βουνά της Ηπείρου, το φεστιβάλ και εργαστήριο κινηματογράφου Zagoriwood επιστρέφει στα Άνω και Κάτω Πεδινά των Ζαγοροχωρίων από τις 14 έως τις 30 Ιουλίου, έχοντας ως καλεσμένους στα φετινά workshops εκλεκτούς εισηγητές.

Πίσω από τις πόρτες του Παρθεναγωγείου, του ιστορικού αιωνόβιου κτιρίου όπου διεξάγονται τα εργαστήρια, πρόκειται να ξεκινήσει ακόμα ένα ταξίδι στον κόσμο του κινηματογράφου. Κυκλωμένοι από τα καταπράσινα δάση, τα πρόβατα, τις αλεπούδες, τα λιβάδια και τα ποτάμια της περιοχής, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος “δε συζητάμε απλώς για σινεμά, φτιάχνουμε ταινίες!”.

Οι εισηγητές του 14ου Zagoriwood είναι διακεκριμένοι στον χώρο τους δημιουργοί, οι οποίοι αναλαμβάνουν να μεταφέρουν την πολύτιμη πείρα και τις γνώσεις τους σε όσους βρεθούν στα Κάτω Πεδινά.

Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:
14-23/7: Εργαστήριο σεναρίου με το σεναριογράφο-ηθοποιό Γιώργο Μακρή
16-30/7: Εργαστήριο 1 – “Από την ιδέα Ως την ταινία”, με τους σκηνοθέτες Χρύσα Τζελέπη, Άκη Κερσανίδη, Αλέξη Αλεξίου και Στέργιο Πάσχο.
22-26/7: Εργαστήριο κινηματογραφικής μουσικής με το συνθέτη Νίκο Κυπουργό.
25-27/7: Εργαστήριο υποκριτικής στην κάμερα με τον ηθοποιό Γιάννη Τσορτέκη.

Παράλληλα, για δεύτερη φορά πραγματοποιείται στις 23 Ιουλίου το διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους “Zagori Planet”, με στόχο την ανάδειξη φιλμ ανεξαρτήτως είδους (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation, visual arts) από 14 χώρες, τα οποία αγγίζουν θέματα γύρω από το περιβάλλον, την οικολογία και τις συναρπαστικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και του έμβιου κόσμου του πλανήτη. Συγκεκριμένα, το κάλεσμα του “Zagori Planet” απευθύνεται σε ταινίες Βαλκάνιων και Κυπρίων δημιουργών, διάρκειας έως 20 λεπτών, με χρονολογία παραγωγής μετά το 2021. Οι ταινίες διαγωνίζονται για δύο βραβεία, Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κοινού.

Το πλήρες πρόγραμμα προβολών και των άλλων εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, στο www.zagoriwood.gr