Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ σώζουν ζωές!

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ εκπαιδεύτηκαν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων, από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό “Kids Save Lives” (Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές). Πρόκειται για το Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης μαθητών και Εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ), με το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ είναι τα πρώτα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 

            Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων πιστοποιημένων εθελοντών-εκπαιδευτών του Ανθρωπιστικού Οργανισμού “Kids Save Lives” και με τη βοήθεια προπλασμάτων έχοντας ως μόνο εργαλείο τα χέρια τους, εκπαιδεύτηκαν με βιωματικό τρόπο στο πώς θα συμβάλουν καθοριστικά στην επανεκκίνηση μιας καρδιάς που έχει υποστεί ανακοπή, ώστε να σώσουν την ζωή ενός συνανθρώπου μας. Επίσης, γνώρισαν τη χρησιμότητα και τη λειτουργία του εξωτερικού απινιδωτή, διδάχτηκαν πώς θα αντιμετωπίσουν έναν πιθανό πνιγμό στη θάλασσα, ενημερώθηκαν για το τί θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πνιγμονής από ξένο σώμα, αλλά και το πώς θα λειτουργήσουν σε περίπτωση ατυχήματος.

 

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, έλυσαν τις απορίες που είχαν και προβληματίστηκαν ιδιαίτερα από το γεγονός ότι, η χώρα μας κατατάσσεται στην τελευταία θέση ανάμεσα σε 27 ευρωπαϊκές χώρες στην αναζωογόνηση θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής. Τέλος, μαθητές και εκπαιδευτικοί παρέλαβαν τα πιστοποιητικά συμμετοχή τους, ενώ αρκετοί εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, με στόχο να πιστοποιηθούν με το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης. Η Διεύθυνση, ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, ευχαριστούν τους εκπαιδευτές του Ανθρωπιστικού Οργανισμού “Kids Save Lives” που επισκέφτηκαν το Σχολείο τους και τους έμαθαν να σώζουν ζωές.