Οι Συγγραφείς και τα βιβλία τους: Θανάσης Χειμωνάς

Η δεύτερη εκδήλωση στο πλαίσιο του κύκλου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών  Οι συγγραφείς και τα βιβλία τους θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 στις 8 το βράδυ στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δημ. Χατζής”

Προσκεκλημένος συγγραφέας ο Θανάσης Χειμωνάς, ο οποίος θα συνομιλήσει με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Παπαγεωργίου με αφορμή το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα «Παραφροσύνη» που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται με την συνεργασία των Εκδόσεων Πατάκη, συμμετέχει και το βιβλιοπωλείο Αναγνώστης.

Είσοδος ελεύθερη

Για το βιβλίο:

Ο Ανδρέας είναι ένας ελπιδοφόρος δοκιμιογράφος που πιστεύει ότι η ενεργός συμμετοχή του στην πολιτική θα μπορέσει να ξαναδώσει στο κόμμα της Πράσινης Θύελλας τη χαμένη του ιδεολογία και δυναμική.

Η Μυρτώ –αν και ενταγμένη στον αντιεξουσιαστικό χώρο– γοητεύεται απ’ αυτόν και επιδιώκει να τον προσεγγίσει, την ίδια περίοδο που η εκθαμβωτική και διάσημη ηθοποιός Βανέσσα βιώνει μια σχέση πάθους μαζί του που υπονομεύεται από την εύθραυστη ψυχική της κατάσταση.

Ο Βλάσης, ένας αστυνομικός με σκοτεινό οικογενειακό παρελθόν, ζει με τους δικούς του εφιάλτες. Ανθρώπινες ζωές που διασταυρώνονται απρόσμενα με φόντο μια χώρα που μαστίζεται από οικονομική, πολιτική, μα κυρίως ηθική κρίση.

Και που η παραφροσύνη καραδοκεί στη γωνία με απρόβλεπτα αποτελέσματα…

 

 

 

 

Για τον συγγραφέα:

Ο Θανάσης Χειμωνάς γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα.

Σπούδασε Φιλολογία και Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και Δημοσιογραφία στο Λονδίνο.

Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα με δύο διηγήματα στην εφημερίδα Τα Νέα – το πρώτο από τα οποία εντάχθηκε στη συλλογή διηγημάτων Έρωτας σε πρώτο πρόσωπο (εκδ. Κέδρος, 1997).

 

Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Ραμόν (εκδ. Κέδρος, 1998), Σπασμένα ελληνικά (εκδ. Κέδρος, 2000), Ανεξιχνίαστη ψυχή (Εκδόσεις Πατάκη, 2003), H μπλε ώρα (Εκδόσεις Πατάκη, 2005), Ραγδαία επιδείνωση (Εκδόσεις Πατάκη, 2008), Δεν την αγαπάω πια (Εκδόσεις Πατάκη, 2010), Ζούμε τις τελευταίες μας μέρες (Εκδόσεις Πατάκη, 2013),  Αίτημα φιλίας (Εκδόσεις Πατάκη, 2015) και Παραφροσύνη (Εκδόσεις Πατάκη, 2017)

Τον Μάιο του 2002 το Ραμόν εκδόθηκε στη Γαλλία από τις εκδ. Alter Edit, ενώ τον Μάρτιο του 2003 ακολούθησαν τα Σπασμένα ελληνικά.