Ολοκληρώθηκαν τα έργα ύδρευσης στους οικισμούς Βράχου και Αμμουδιάς

Σε χρήση των κατοίκων και των χιλιάδων τουριστών δόθηκαν τα δύο ανακατασκευασμένα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης σε Βράχο και Αμμουδιά της Π.Ε. Πρέβεζας, έργα που υλοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας αντίστοιχα.

 

Η αντικατάσταση των δικτύων κρίθηκε επείγουσα ενόψει της τουριστικής σεζόν, καθώς στα πρώην δίκτυα που ήταν πεπαλαιωμένα,  κατά τη διάρκεια του χειμώνα διαπιστώθηκαν πρόσθετα  προβλήματα προσχώσεων και συγκέντρωσης αλάτων,  που μείωναν  την παροχή νερού σε κατοικίες, καταλύματα και ξενοδοχειακές μονάδες.

 

Την περιοχή του Βράχου επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Σιώλο,  τους  Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες   Μιχ. Σπυρέλη – Κων. Ντέτσικα, όπου σε συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαϊλη και Πάργας κ. Αντ. Νάστα, εξέτασαν και άλλες συμπληρωματικές παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν στις περιοχές ευθύνης τους.

 

Οι προϋπολογισμοί των δύο έργων, συνυπολογιζόμενων και αρχικών εκπτώσεων ανέρχονταν για το μεν Βράχο σε 116.000 ευρώ, για δε την Αμμουδιά σε 190.000 ευρώ, που προήλθαν από πόρους της Περιφέρειας.

 

Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες, επισκέφθηκαν επίσης την Τ.Κ. Καναλίου, στην οποία εκτελούνται με πολύ γρήγορο ρυθμό εργασίες για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και τη σύνδεσή του με υπό κατασκευή Βιολογικό Καθαρισμό και το οποίο αποτελεί τμήμα του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Πρέβεζας.