Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Δέρματος από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Δέρματος που διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τις 👩‍⚕️ Δερματολόγους- Αφροδισιολόγους, ✅κα Αλεξάνδρα Οικονόμου και ✅κα Μαρίνα Σπίροβα, παρόχους του ΚΕΠ Υγείας.
➡️Η δράση περιελάμβανε δωρεάν εξέταση σπίλων σε πάνω από 80 άτομα, ηλικίας 15-87 ετών, και υλοποιήθηκε από τις 22 έως τις 26 Μαΐου 2023.
🛑Σε 3 περιπτώσεις έγινε σύσταση για παρακολούθηση και επανέλεγχο 🕵️‍♀️ των σπίλων, ενώ σε 2 περιπτώσεις έγινε σύσταση για αφαίρεση σπίλων και βιοψία. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις δεν εντοπίστηκαν παθολογικά ευρήματα.
✅Η χρησιμότητα της εξέτασης κρίνεται, ως ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το μελάνωμα μπορεί να θεραπευτεί πλήρως, εάν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα.
⚠️Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τις κυρίες Αλεξάνδρα Οικονόμου και Μαρίνα Σπίροβα, Δερματολόγους – Αφροδισιολόγους, για τη σημαντική συμβολή τους στη δράση αυτή και καλεί τους δημότες να ακολουθήσουν τις συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ☀️ ακτινοβολία, ώστε το καλοκαίρι να είναι ευχάριστο και ασφαλές🏖.