Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ. στην Κόνιτσα «Απόσταξη και τυποποίηση αρωματικών/ φαρμακευτικών φυτών».

Ολοκληρώθηκε χθες 04/04/2018  το πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ για το Δήμο Κόνιτσας με τίτλο «Απόσταξη και τυποποίηση αρωματικών/ φαρμακευτικών φυτών» (διάρκειας 50 ωρών). Πρόκειται για  το 3ο πρόγραμμα κατάρτισης,  που διεξήχθη το τελευταίο διάστημα και σχετίζεται με την πρωτογενή παραγωγή.

Το πρόγραμμα διεξήχθη από 26/03/2018 έως 04/04/2018 στην Κόνιτσα και παρείχε σε 25 νέους καλλιεργητές και ενδιαφερόμενους για τον αγροτικό χώρο εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με την απόσταξη και τυποποίηση των αρωματικών φυτών, που μπορούν να καλλιεργηθούν στην περιοχή του Δήμου Κόνιτσας, όπως λεβάντα, βασιλικό, τσάι του βουνού, δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μέντα, φασκόμηλο και άλλων.

Ήδη έχουν προωθηθεί νέα προγράμματα, που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα του τοπικού πληθυσμού.  Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους  των ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων κ. Αργύρη Κύρκο και την κα Άννα Τσόγκα για την καλή συνεργασία, η οποία ευελπιστούμε να συνεχιστεί μελλοντικά προς όφελος  της τοπικής κοινωνίας.