Ομιλία Β. Γιόγιακα στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του Οργανισμού για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία

«Ό,τι δε μετράται, δε βελτιώνεται». Σε αυτή τη φράση συνοψίζεται ο σκοπός του νέου Οργανισμού για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία, όπως τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε τη σημασία της αξιολόγησης της ποιότητας όλων των δομών υγείας ως προϋπόθεση για να έχουν όλες και όλοι τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται, εκεί που τις χρειάζονται, όταν τις χρειάζονται. Έκανε επίσης αναφορά αξίζουν στην ενίσχυση δομών Υγείας της Θεσπρωτίας με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Ολόκληρη η ομιλία έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ, συνεχίζοντας τη διακοπείσα συνεδρίαση και πριν πάρω τον λόγο, τη συνεδρίαση έκλεισε ο εκλεκτός συνάδελφος από τη ΜέΡΑ25 ο κ. Γρηγοριάδης. Για έντεκα λεπτά, αν θυμάμαι καλά, μας περιέγραφε ένα περιστατικό που πράγματι ακούσαμε πολύ καλά λόγια για το νοσηλευτικό προσωπικό, για το ιατρικό προσωπικό, για τους διασώστες. Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι όλοι συμφωνούμε ότι στο κομμάτι αυτό το προσωπικό, κύριε Υπουργέ, γίνονται τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να αντιμετωπίζονται όλες τις καταστάσεις.

Θέλω να πω, όμως, κύριε Γρηγοριάδη, ότι πράγματι έχουν γίνει πάρα πολλά το χρονικό αυτό διάστημα. Αρκετό προσωπικό έχει προσληφθεί. Μπορεί να είναι επικουρικό, όμως, έχει δώσει σημαντικές λύσεις και σημαντικές βοήθειες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε όλοι με τον κορωνοϊό.

Θέλω να πω και να τονίσω, κύριε Υπουργέ, και για τις δομές στη Θεσπρωτία όπου αυτό το χρονικό διάστημα πάνω από εξήντα άτομα παραϊατρικό και ιατρικό προσωπικό έχει προσληφθεί, καθώς επίσης και μόνιμο προσωπικό, με αποτέλεσμα να δοθούν σημαντικές λύσεις. Το θέμα είναι ότι μπορούμε να δώσουμε πολλά περισσότερα και πιστεύω ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση θα το κάνει πράξη και ιδιαίτερα το Υπουργείο Υγείας.