«Ομπρέλα» υποστήριξης από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζίτσας και την Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ για άτομα με προβλήματα εθισμού

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζίτσας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ Ηπείρου απλώνει «δίχτυ» υποστήριξης για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με διάφορες μορφές εθισμού καθώς και τις οικογένειές τους.
Οι δύο φορείς στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών που αποσκοπούν στην κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων συνεργάζονται και η Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ θα επισκέπτεται το Κέντρο Κοινότητας παρέχοντας τις υπηρεσίες της τόσο στα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με διάφορες μορφές εθισμού (ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο/gaming), όσο και σε μέλη του οικογενειακού ή φιλικού τους περιβάλλοντος.
Στόχος της όλης πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη όσων απευθυνθούν και ζητήσουν τη βοήθεια της Μονάδας προγραμματίζοντας ραντεβού μέσω του Κέντρου Κοινότητας Ζίτσας, στο τηλέφωνο 2651360243.
Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθυνθούν και να υποβάλουν σχετικό αίτημα είτε τα ίδια τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού, είτε μέλη του οικογενειακού ή φιλικού τους περιβάλλοντος, καθώς και οποιοσδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με τα συγκεκριμένα θέματα και τον τρόπο αντιμετώπισης τους.
Η Κινητή μονάδα ΚΕΘΕΑ προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και κινητοποίησης, ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης, βραχείας παρέμβασης καθώς και παραπομπές σε εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως μονάδες ψυχικής υγείας, θεραπευτικές κοινότητες, προγράμματα υποκατάστασης κ.λπ.
Παράλληλα, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζίτσας παρέχει ενημέρωση για την ένταξη τους σε προγράμματα πρόνοιας (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Προνοιακά Επιδόματα Αναπηρίας, Υποστήριξη τους στην ανεύρεση εργασίας), εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.