Ο δήμος Ιωαννιτών υποδέχεται 25μελή αποστολή από τον αδελφοποιημένο δήμο Schwerte της Γερμανίας

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου και ώρα 11.30 ο δήμος Ιωαννιτών, υποδέχεται μια 25μελή αποστολή από τον αδελφοποιημένο δήμο της Schwerte της Γερμανίας με επικεφαλής το δήμαρχο Δημήτριο Αξούργο.

Την αποστολή θα υποδεχτεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, η δημοτική αρχή, ενώ έχουν κληθεί να παραστούν όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.

Παράλληλα, την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι θα φτάσουν στο δημαρχείο και τέσσερις ποδηλάτες, ο Χρυσοβαλάντης Καρασακαλίδης, ο Peter Schubert, ο Werner Schröder και ο Harald Miehe, που ξεκίνησαν από τις 20 Απριλίου από το Schwerte με προορισμό τα Γιάννενα.

Μια διαδρομή περίπου 2.100 χιλιομέτρων με 23 ενδιάμεσους προορισμούς μέσα από τις Άλπεις, την ιταλική ακτή της Αδριατικής, το Μπάρι και από εκεί στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα.

Σκοπός της ποδηλατικής περιήγησης δεν είναι μόνο να τονίσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων Schwerte και Ιωαννίνων, αλλά είναι επίσης μέρος μιας εκπαιδευτικής εκδρομής που διοργάνωσε η ομάδα εργασίας των Ιωαννίνων στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με το δήμο της Schwerte.