Ο κατάλογος που έγινε viral στα social media σε ταβέρνα της Νάξου

Δεν πίστευε στα μάτια του ο ο αναλυτής στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Κρίστιαν Χέντερσον, όταν στο πίσω μέρος του καταλόγου,διαπίστωσε ότι αντί να γράφει μόνο «Ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει, αν δεν λάβει τη νόμιμη απόδειξη», υπήρχε και ένα δεύτερο μήνυμα από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος πληροφορούσε τους πελάτες της ταβέρνας για το πού πάνε τα χρήματα του Φ.Π.Α.,

Ο ευρηματικός κατάλογος έγραφε:

«Ο καταναλωτής πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι τα χρήματα που η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει από το φορολογικό σύστημα δίνεται στις τράπεζες για να πληρώσουν ένα χρέος που οι ίδιες δημιούργησαν μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πληρώνουμε φόρους για να ζούμε στην φτώχεια και την ανεργία, παρακολουθώντας την κατάρρευση της δημόσιας εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας. Η βρώμικη δουλειά γίνεται από τους πολιτικούς οι οποίοι συμμορφώνονται υπάκουα στις πολιτικές των πλούσιων και ισχυρών. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι και οι θεσμοί οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αυτό που αποκαλούν “οικονομική κρίση” απαιτούν από εμάς να είμαστε νομοταγείς και να πληρώνουμε τους φόρους μας».

Η φωτογραφία του Χέντερσον με το μήνυμα έχει γίνει viral στο Twitter και σίγουρα τα εύσημα πάνε στον ιδιοκτήτη για την ευρηματικότητά του.