Ο κορωνοϊός «καταπίνει» την Ευρώπη -Οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα

Κρούσματα του κορωνοϊού σε σχεδόν 30 χώρες της Ευρώπης έχουν καταγραφεί σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Με περισσότερα από 17.000 κρούσματα και 700 θανάτους στην Ευρώπη, την ήπειρο πλέον την έχουν κατακλύσει φόβοι εξαιτίας της απειλητικής για τη ζωή νέα επιδημία του κορωνοϊού.

Στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όπου η κρίση επικεντρώνεται στη βόρεια Ιταλία, πλέον όμως εξαπλώνεται γρήγορα, η επιδημία ξεκίνησε με μερικά εισαγόμενα από την Κίνα κρούσματα.
Κορωνοϊός: Ποιες χώρες στην Ευρώπη επηρέασε περισσότερο

Τη Δευτέρα η Ιταλία μπήκε ολόκληρη σε καραντίνα και μετατράπηκε σε μία τεράστια «κόκκινη ζώνη» καθώς στη χώρα καταγράφηκαν περισσότερα από 10.000 κρούσματα και 631 θάνατοι.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες χώρες αυτές που έχουν «χτυπηθεί»περισσότερο από τον κορωνοϊό όπως αναφέρει το BBC είναι:

η Γαλλία όπου έχουν καταγραφεί 1.784 κρούσματα και 33 θάνατοι,
η Ισπανία με 1.689 κρούσματα και 36 θανάτους,
η Γερμανία με 1.200 κρούσματα και δύο θανάτους,
η Ελβετία με 476 κρούσματα και 3 θανάτους,
το Ηνωμένο Βασίλειο με 382 κρούσματα και 6 θανάτους,
η Ολλανδία με 382 κρούσματα και 4 θανάτους,
το Βέλγιο με 267 κρούσματα και έναν θάνατο.

Ενδεικτικός της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη είναι ο χάρτης της Daily Mail. Σημειώνεται ωστόσο ότι οι αριθμοί τω κρουσμάτων και των νεκρών μεταβάλλεται διαρκώς.
κορωνοϊός χάρτης
Αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού

Όπως σημειώνει η Daily Mail σε αρκετές χώρες της Ευρώπης όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία σημειώθηκαν μεγάλες αυξήσεις στον αριθμό των κρουσμάτων. Από την άλλη, από τις τελευταίες χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου που ανακοίνωσαν κρούσματα ήταν η Αλβανία.
Κορωνοϊός: Προειδοποίηση-σοκ από τη Μέρκελ

Σημειώνεται ότι στη Γερμανία προκάλεσε σοκ η εφιαλτική προειδοποίηση της Άνγκελα Μέρκελ ότι μπορεί να μολυνθεί από τον φονικό κορωνοϊό έως και το 60% – 70% του πληθυσμού της χώρας.

Μιλώντας σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κ.Ο. της CDU στο Βερολίνο η Μέρκελ φέρεται να είπε, σύμφωνα με τη Bild, ότι μπορεί να μολυνθούν έως και 58 εκατομμύρια Γερμανοί εάν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. «60%-70% των ανθρώπων που ζουν στη Γερμανία θα μολυνθούν από τον κορωνοϊό», είπε η καγκελάριος, ενώ στην αίθουσα επικράτησε παγερή σιωπή…

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Γιενς Σπαν υποστήριξε ότι το 80% όσων μολυνθούν θα αντιμετωπίζουν ήπια ή σχεδόν καθόλου συμπτώματα. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 1.500 κρούσματα του κορωνοϊού στη Γερμανία και οι πρώτοι δύο θάνατοι το βράδυ της Δευτέρας, πράγμα που σημαίνει ότι το ποσοστό θνησιμότητας στη χώρα (ποσοστό θανάτων σε σχέση με αριθμό κρουσμάτων) κυμαίνεται γύρω στο 0,2% την ώρα που αγγίζει σχεδόν το 5% στην Ιταλία.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-eyropi-poies-hores-epirease-perissotero