Ο «Τσετσέ» του Luigi Pirandello ταξιδεύει στα Ιωάννινα

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.), με αφορμή το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), διοργανώνει,για πρώτη φορά στα Ιωάννινα,μία και μοναδική θεατρική παράσταση (αφίσα εδώ) της μαύρης κωμωδίας«Τσετσέ» του LuigiPirandello από τη θεατρική ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), που είναι μία από τις ελάχιστες επαγγελματικές ομάδες θεάτρου για άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.

Η θεατρική παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016, ώρα 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος Παπούλιας».

Η εκδήλωση,με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ-ΜΟΝΟ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

(έως 30 Νοεμβρίου 2016, ώρα 3 το μεσημέρι)

ΤΙΜΕΣ:

13 €  (κάρτα για την είσοδο 2 ατόμων)

8 €  (κάρτα για την είσοδο 1 ατόμου)

5 €  (κάρτα μειωμένης τιμής, για φοιτητές-ΑμΕΑ-άνεργους)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

1) ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.Ψ.Ε.Π.: οδός Άγγ. Σικελιανού 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα (τηλ. 26510-39820)

2) ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «Αναγνώστης» (Πυρσινέλλα 11, Ιωάννινα)

3) ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «Χαρτέξ» (Πλατεία Δημοκρατίας, Κεντρική Πλατεία, Ιωάννινα)

 

Λίγα λόγια για τη θεατρική ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία)

Η θεατρική ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) αποτελεί μία από τις ελάχιστες επαγγελματικές ομάδες θεάτρου για άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα. Απευθύνεται κυρίως στα άτομα με κινητική αναπηρία και υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας είναι ο Βασίλης Οικονόμου (Ηθοποιός ΑμεΑ – Σκηνοθέτης).

 

Λίγα λόγια για το θεατρικό έργο και τη θεατρική παράσταση

Η μαύρη κωμωδία Τσετσέ του σπουδαίου Ιταλού δραματουργού LuigiPirandello παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας σε συμπαραγωγή του σκηνοθέτη Μάνου Τριανταφυλλάκη με το ΘΕ.ΑΜ.Α. H Επίσημη Πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου 2016 στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το έργο γράφηκε το 1913 και είναι το πρώτο που ο Ιταλός δραματουργός δημιούργησε αποκλειστικά για το θέατρο. O Τσετσέ πατάει στα ίχνη της γαλλικής vaudeville (Βοντβίλ) και της κωμωδίας των παρεξηγήσεων, γεγονός που του χαρίζει μία μοναδικότητα ως προς το ύφος και τα χαρακτηριστικά της γραφής στο σύνολο των έργων του Pirandello.