«Ο φωτογράφος Γιώργος Σεφέρης» στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου

Μια σημαντική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ο φωτογράφος Γιώργος Σεφέρης» φιλοξενείται στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου. Τα  εγκαίνια  θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, ώρα 7:00 μ.μ. και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

Πρόκειται για μια αντιπροσωπευτική επιλογή φωτογραφιών που τράβηξε ο νομπελίστας ποιητής επί μισό αιώνα αποτυπώνοντας την καθημερινότητα και τα ενδιαφέροντά του από τα φοιτητικά του χρόνια στο Παρίσι (1918-1924) και τα ταξίδια του (Αλβανία, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο, Μέση Ανατολή, κλπ)  ως τις τελευταίες εκδρομές του το 1969-1970.

ΔΟΥΝΑΒΗΣ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Η επιλογή των φωτογραφιών έγινε από τα περίπου δυόμισι χιλιάδες αρνητικά που συγκροτούν το Φωτογραφικό Αρχείο Γιώργου Σεφέρη, το οποίο μετά από ευγενή δωρεά της Μαρώς Σεφέρη το 1984 και της κόρης της  Άννας Λόντου το 1999, απόκειται πλέον ολόκληρο στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης.

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2000 στην Πάτρα και στην Αθήνα και έκτοτε έχει ταξιδέψει τόσο στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Καστοριά, Σαντορίνη κ.α.) όσο και στο εξωτερικό (Μόναχο, Λειψία, Ν. Υόρκη, Δουβλίνο, Στοκχόλμη, Βιένη, Μιλάνο κ.α.)

ριζαρειο εκθεση σεφερη

Στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου φιλοξενούνται 84 ασπρόμαυρες  φωτογραφίες  και οι επεξηγηματικές λεζάντες-κείμενα που τις συνοδεύουν συνδυάζουν το πολύπλευρο ταλέντο του ποιητή, συνδέουν φως, σκιά και λόγο και δημιουργούν μία τρίτη διάσταση στην εικόνα.

Η παραγωγή είναι του Μορφωτικού  Ιδρύματος  Εθνικής Τραπέζης και η οργάνωση σε συνεργασία με το Ριζάρειο Ίδρυμα. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο  Διονύσης Καψάλης και τον συντονισμό ο Τάκης Αναγνωστόπουλος.

Ώρες λειτουργίας: 09:00–16:00 (καθημερινά). Τηλ. 26530 71573