Πάλι καλα…

Πάλι καλά που ο κ. Περιφειάρχης Ηπείρου τηρεί τον λόγο του. Μόλις πριν λίγες ημέρες δήλωσε ότι θα έδινε προθεσμία πέντε ημερών σε όλους εκείνους που τοποθέτησαν παράνομα αφίσες να τις κατεβάσουν, αλλιώς όχι μόνο θα τις κατέβαζε η Περιφέρεια (όπως προβλέπεται και από τον Νόμο) αλλά θα πλήρωναν και τα ανάλογα πρόστιμα. Έτσι, λοιπόν, τα συνεργεία της Περιφέρειας απάλλαξαν την πόλη από την αφισορύπανση – γιατί περί ρύπανσης πρόκειται και όχι βέβαια περί… πληροφόρησης.

 

 

 

Τόλμησε λοιπόν ο Περιφερειάρχης μας εφαρμόζοντας τον Νόμο να κάνει το αυτονόητο. Να μην επιτρέψει σε συγκεκριμένα κόμματα (ΚΚΕ και μ-λ ΚΚΕ) να κατακλύσουν κυριολεκτικά την πόλη με τόνους ρύπανσης σε κάθε μορφή, από μεταλλικές πλακέτες, μέχρι λινάτσες, αφίσες και γιγαντοπανό αλλά και σε όλους εκείνους που βρήκαν τους φανοστάτες, τις οδικές πινακίδες, τις κολώνες ηλεκτρισμού, τους τηλεφωνικούς θαλάμους, τα ΚΑΦΑΟ, τους τοίχους και όπου αλλού μπορεί κανείς να φανταστεί που να μην κολλήσουν τις αφίσες τους.

 

 

 

Υ.Γ. Εννοείται πως τίποτε από όλα αυτά δεν ισχύει -και πώς θα μπορούσε άλλωστε- αφού και ο κ. Καχριμάνης όπως και οι προηγούμενοι δήμαρχοι (που επρόσκειντο στις παρατάξεις της αφισορύπανσης) δεν άγγιξαν ούτε αφίσα, ενώ ο ίδιος που εκλέγεται με την παράταξη που πέρασε τον Νόμο από τη Βουλή για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από τις Περιφέρειες κάνει πως δεν τον αφορά το ζήτημα, αφήνοντας την πόλη μέσα στην ασχήμια.

 

 

 

Έτσι, δεν υπάρχει στύλος, κολώνα της ΔΕΗ, οδική πινακίδα, δέντρο, ΚΑΦΑΟ κτλ. που να μην έχει πάνω του κάποια προεκλογική ή και μόνιμη αφίσα. Γιατί ως γνωστόν το ΚΚΕ έχει γεμίσει την πόλη και με γιγαντοαφίσες που μένουν στα σημεία ανάρτησης όλον το χρόνο μέχρις ότου η βροχή ή ο αέρας να τις αφήσουν να κρέμονται για χρόνια μετέωρες.

 

 

 

Και φυσικά απορεί κανείς πώς γίνεται να αναρτώνται όλες αυτές οι χιλιάδες αφίσες χωρίς να δει κανείς τους αφισοκολλητές. Μα καλά αόρατοι είναι ή οι φορείς που πρέπει να ενοχληθούν από τη ρύπανση απλώς κοιτάζουν αλλού;

 

 

 

Δεν πειράζει όμως, ας μάθουν για μια ακόμη φορά και οι πολίτες ποιον πρέπει να εμπιστεύονται, ποιος κρατάει τον λόγο του και ποιος κοροϊδεύει του πολίτες επιτρέποντας σε κόμματα που στις εκλογές πήραν ελάχιστα ποσοστά να ασχημονούν σε βάρος της πόλης αλλά και όλων των άλλων κομμάτων που σέβονται το περιβάλλον.

 

 

 

* Οι φωτογραφίες μας που είναι απλώς ενδεικτικές και δείχνουν ένα ελάχιστο μέρος της κατάντιας μας…