Πέρασε η επιστολική στις ευρωεκλογές -«Όχι» από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Tη δυνατότητα να κάνουν χρήση της επιστολικής ψήφου θα έχουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου οι πολίτες που το επιθυμούν.

Το νομοσχέδιο που εισάγει την επίμαχη δυνατότητα ψηφίστηκε πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής με τις ψήφους της πλειοψηφίας.

Στον αντίποδα, καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ άλλαξαν θέση από τη συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές μέχρι και την ψηφοφορία. Η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσε «παρών».

Ωστόσο, η τροπολογία που εισάγει τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου των κατοίκων του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές δεν έλαβε τις απαιτούμενες από το Σύνταγμα 200 ψήφους και απορρίφθηκε. «Υπέρ» ψήφισε και πάλι μόνον η πλειοψηφία, «παρών» δήλωσε η Πλεύση Ελευθερίας και «κατά» τα υπόλοιπα κόμματα.

Αναλυτικά η ψηφοφορία στη Βουλή για την επιστολική ψήφο
Με 158 «υπέρ», 135 «κατά» και 6 «παρών», έγινε δεκτό, επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα.

Στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 164, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές.
Στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 164, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές.
Στο άρθρο 11 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 158 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές και 6 βουλευτές δήλωσαν «παρών».
Στο άρθρο 13 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 158 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές και 6 βουλευτές δήλωσαν «παρών».
Στο άρθρο 14 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 164 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές.
Στο άρθρο 21 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 158 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές και «παρών» τάχθηκαν 6 βουλευτές.
Η τροπολογία για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές απορρίφθηκε γιατί δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία. Υπέρ ψήφισαν 158 βουλευτές, κατά ψήφισαν 135 βουλευτές και «παρών» δήλωσαν 6 βουλευτές.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/politiki/boyli-perase-i-epistoliki-stis-eyroekloges?utm_source=iefimerida.gr&utm_medium=os&utm_campaign=os_notification_2019″>Πέρασε η επιστολική στις ευρωεκλογές -«Όχι» από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, απορρίφθηκε η τροπολογία για τις εθνικές εκλογές – iefimerida.gr</a></p>