Πανελλήνιες 2017: Ο νέος αριθμός εισακτέων ανα σχολή

Tου Γιώργου Αντωνοπουλου

Την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις Πανελλήνιες 2017 αποφάσισε τελικά το υπουργείο Παιδείας, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις του ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη τα αιτήματα των πανεπιστημίων για μείωση αυτών.

 Αντωνόπουλος Γιώργος

Συγκεκριμένα, με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος θα εισαχθούν 70.726 υποψήφιοι, ενώ πέρυσι είχαν περάσει 69.985 απόφοιτοι Λυκείου.

Η απόφαση του υπουργού Παιδείας ήλθε ένα μήνα μετά την πρώτη απόφασή του, η οποία μείωνε τον αριθμό των εισακτέων σε σχέση με πέρυσι, στους 69.500. Το υπουργείο Παιδείας άλλαξε θέση μετά τις οξύτατες αντιδράσεις γονέων και υποψηφίων, ομάδα των οποίων μάλιστα είχε ζητήσει και την παρέμβαση του πρωθυπουργού για το θέμα.

Η μείωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια στο σύνολο των τμημάτων με την προηγούμενη Υπουργική Απόφαση ήταν 1.795 θέσεις ενώ η αύξηση στο σύνολο των τμημάτων ήταν 790 θέσεις.

Συνεπώς σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, με τη χθεσινή απόφαση υλοποιείται ακριβώς η εξαγγελία του Υπουργού για μείωση 50% , δηλαδή το ήμισυ των 1.795 θέσεων είναι 897,5 και με τις επί μέρους στρογγυλοποιήσεις στα τμήματα που μειώθηκαν δίνει συνολικά 908 θέσεις.

δειτε εδώ τον αριθμό εισακτέων ανα σχολή για τις πανελλήνιες 2017