Παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος του Πολυδεύκη Ασωνίτη ΚΑΛΛΙΕΠΕΙΑ

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, 9 μ.μ. το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» το φωτογραφικό λεύκωμα του  Πολυδεύκη Ασωνίτη με τίτλο  ΚΑΛΛΙΕΠΕΙΑ.  « Η  Καλλιέπεια», σημειώνει ο δημιουργός στην εισαγωγή της έκδοσης, «αποτελεί μια συλλογή φωτογραφιών που δημιουργήθηκε με το πέρασμά μου από την αναλογική στην ψηφιακή φωτογραφία. Αποτελείται από δέκα φωτογραφικές ενότητες που φέρουν τους τίτλους : 1.Αφίσες, 2. Πόλεις, 3 Παιδιά, 4. Ηλικιωμένοι, 5 Εκκλησία, 6. Εκδηλώσεις, 7. Μουσική. 8. Ρομά, 9. Με την πλάτη στο φακό και 10. Θάλασσα – Λίμνη Οι ενότητες διακρίνονται μεταξύ τους από αποσπάσματα ποιημάτων καταξιωμένων Ελλήνων  και ξένων ποιητών, τα οποία αναδεικνύουν τον κεντρικό προβληματισμό της κάθε ενότητας».   Πρόκειται για μια έκδοση της  Μαγνητικής Τομογραφίας Ηπείρου την οποία θα παρουσιάσουν ο  Διευθυντής Μαγνητικής Τομογραφίας Ηπείρου  Βασίλης Παπακώστας και ο Καθηγητής Φωτογραφίας ΔΙΕΚ Ιωαννίνων  Παναγιώτης Τσιγκούλης.

ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ ΑΣΩΝΙΤΗΣ

Ο Πολυδεύκης – Παύλος Ασωνίτης γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1956. Σπούδασε Οικονομικά, Παιδαγωγικά και Τέχνη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι Διδάκτωρ και Μεταπτυχιακός σε ζητήματα σημειολογίας της εικαστικής εικόνας. Εργάστηκε ως Σχολικός Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Φωτογραφία σπούδασε στην Αθήνα, όπου και την δίδαξε στη Σχολή Καλλιτεχνικών και Γραφικών Σπουδών του ΑΤΕΙ Αθήνας, στα Τμήματα Φωτογραφίας, Συντηρητών Έργων Τέχνης και Γραφιστικής.

Εργάστηκε ως φωτορεπόρτερ για το περιοδικό «Ταχυδρόμος» και ως αρθρογράφος στο Περιοδικό «Φωτογράφος» όπου και συνεχίζει να αρθρογραφεί σχετικά με τη σημειολογία της φωτογραφικής εικόνας. Είναι ιδρυτικό μέλος των φωτογραφικών  ομάδων: «Φωτόραση» και «Φωτογραφιστές».

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κύριους φορείς το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και τη Fotovision (Διεθνή Έκθεση Φωτογραφικών Ειδών).

Φωτογραφίες του και άρθρα για τη φωτογραφία έχουν δημοσιευτεί σε φωτογραφικά περιοδικά και έχουν αναρτηθεί σε γνωστές ιστοσελίδες.

Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία – μονογραφίες σχετικά με την παιδαγωγική, τη φωτογραφία και τη σημειολογία της εικόνας.

Σήμερα διδάσκει Φωτογραφία στο Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων