ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – BARCELONA: ένας αγώνας αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Ένας πολύ ιδιαίτερος φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας θα διεξαχθεί στις 18 Νοεμβρίου στα Γιάννενα. Δύο ομάδες με ιστορία, η Μπαρτσελόνα και ο ΠΑΣ Γιάννινα,  ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα απέναντι στο δράμα που βιώνουν οι πρόσφυγες, καθώς η πόλη μας αποτελεί τον πρώτο σταθμό μιας μεγάλης εκστρατείας αλληλεγγύης.
Θρύλοι του ποδοσφαίρου από την ομάδα σύμβολο της Καταλονίας και βετεράνοι από τον θρυλικό Άγιαξ της Ηπείρου, εκτός από τον μεταξύ τους ποδοσφαιρικό αγώνα, θα δώσουν την ευκαιρία σε περίπου 150 πρόσφυγες παιδιά και ενήλικες που ζούνε στα κέντρα της περιοχής, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια ποδοσφαίρου.
Για λόγους ιδιαίτερου συμβολισμού, η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, ήταν ο χώρος όπου δόθηκε σήμερα το μεσημέρι η κοινή συνέντευξη τύπου εκπροσώπων  της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, του Δήμου Ιωαννιτών και της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 σχετικά με την αποστολή της Μπαρτσελόνα στην πόλη μας και το μεγάλο φιλικό αγώνα ανάμεσα στους βετεράνους των δύο ομάδων.
Πιο συγκεκριμένα την Ύπατη Αρμοστεία εκπροσώπησε ο επικεφαλής του γραφείου για τους πρόσφυγες στην Ήπειρο κος. Marco Buono,  ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της δράσης αυτής ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά των προσφύγων που θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στα workshops των βετεράνων της Μπαρτσελόνα και ταυτόχρονα ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία που όλο αυτό το διάστημα ανταποκρίθηκε και στάθηκε αλληλέγγυα.
Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών κος. Παντελής Κολόκας ευχαρίστησε την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς και τη Διοίκηση του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για αυτή τη σημαντική δράση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Ιωαννίνων. Είναι μία ενέργεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι με εντατικές προσπάθειες, με επιμονή και πνεύμα συνεργασίας και από τους τρεις φορείς κι έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τόνισε επίσης πως είναι πολύ σημαντικό ότι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σωματεία του κόσμου ξεκινά την καμπάνια του για την παγκόσμια προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τα Ιωάννινα, επισημαίνοντας πως η πλειοψηφία των πολιτών όλο αυτό το χρονικό διάστημα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίθηκε θετικά στο προσφυγικό ζήτημα.
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κος. Χαράλαμπος Καρβέλης, συνεχάρη την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Δήμο Ιωαννιτών για την προσφορά τους και την βοήθεια που παρέχουν στους πρόσφυγες και κάλεσε όλους τους φίλους της ομάδας και όσους έχουν τη δυνατότητα, να γεμίσουν την ερχόμενη Παρασκευή τους ‘Ζωσιμάδες’ και να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για την πόλη και την ομάδα.