Περισσότεροι από 500 τίτλοι βιβλίων δωρεά στις δημοτικές βιβλιοθήκες Πωγωνίου και Κόνιτσας

Περισσότερους από τους 500 τίτλους βιβλίων δώρισαν στις δημοτικές βιβλιοθήκες Πωγωνίου και Κόνιτσας τα μέλη του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην τέως Αντιπεριφερειάρχη κ. Νατάσα Τύρου – Ούζα που αποτελεί φίλη του Ομίλου και τα μέλη του ανταποκρίθηκαν με θέρμη, συγκεντρώνοντας βιβλία από τις προσωπικές τους συλλογές.

Τα βιβλία παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου Πωγωνίου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γιούνης που ευχαρίστησε τόσο τον Όμιλο για τη δωρεά όσο και την κ. Τύρου – Ούζα για την πρωτοβουλία. «Ευχαριστούμε πολύ τον Όμιλο Πολιστικής Κληρονομιάς και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κ. Νέλη Ζήκα για τη δωρεά των βιβλίων. Τα βιβλία αποτελούν άριστη πνευματική «τροφή» και συγχρόνως διέξοδο και πιστή συντροφιά για όλες τις ηλικίες. Μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η ανάπτυξη των δημοτικών βιβλιοθηκών με κύριο στόχο να δώσουμε τη δυνατότητα στους ακρίτες δημότες μας να έρθουν σε επαφή με το μαγικό κόσμο των βιβλίων χωρίς να απαιτείται η μεταφορά τους στο αστικό κέντρο. Οι δημοτικές βιβλιοθήκες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν «καταφύγιο» για όλους και με αυτό το γνώμονα απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε συλλόγους, φορείς και ιδιώτες να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στην τέως Αντιπεριφερειάρχη κ. Νατάσα Τύρου – Ούζα γι’ αυτή την πρωτοβουλία» δήλωσε ο κ. Γιούνης.

Στο πλούσιο έργο του Ομίλου αναφέρθηκε η κ. Τύρου – Ούζα που ευχαρίστησε τα μέλη του για την άμεση ανταπόκριση. «Ο Όμιλος έχει 25ετή δράση και είναι ιδιαίτερα δραστήριος τιμώντας το ρόλο του. Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του που ταξίδεψαν σήμερα στην πόλη μας για να παραδώσουν περισσότερα από 500 βιβλία για τις ανάγκες των δημοτικών βιβλιοθηκών Πωγωνίου και Κόνιτσας» σημείωσε.

Από την πλευρά της η  Πρόεδρος του Ομίλου κ. Νέλη Ζήκα επεσήμανε τη σημασία των βιβλιοθηκών και υπογράμμισε ότι τα μέλη του θα είναι πάντα στο πλευρό των παραμεθόριων Δήμων. «Είναι μεγάλη μας χαρά η παράδοση των βιβλίων. Πρόκειται για λογοτεχνικά, ιστορικά και παιδικά βιβλία που προέρχονται από τις προσωπικές μας συλλογές. Ευχόμαστε να τα ευχαριστηθούν οι δημότες και υποσχόμαστε να επανέλθουμε σύντομα με νέους τίτλους» τόνισε.

Εκ μέρους του Δήμου Κόνιτσας παρέλαβε τα βιβλία ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Παφίλης που επίσης ευχαρίστησε τον Όμιλο για τη δωρεά  και δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή τη δωρεά. Είναι μία δωρεά με μεγάλη αξία και είμαι βέβαιος ότι οι δημότες μας θα την τιμήσουν».