Περνώντας απο την ανησυχία στην πίστη

Συντάκτρια: Ρούμκου Τάνια

Συχνά είμαστε ανήσυχοι, καθώς οι επιθυμίες που έχουμε για τον εαυτό μας και την ζωή μας, δεν εκπληρώνονται.. Άλλα λαχταράει η καρδιά μας και άλλα μας φέρνει η ζωή.Ο καθένας από εμάς, έχουμε βιώσει αυτό το συναίσθημα κάποια στιγμή.   Έχουμε υψηλούς στόχους, οραματιζόμαστε, προσπαθούμε να τους πετύχουμε, αλλά συνεχίζουμε να είμαστε κολλημένοι σε παλιές καταστάσεις και συνήθειες..   Η ψυχή μας ποθεί διακαώς την αλλαγή, αλλά αυτή καθυστερεί..

Επιδιώκουμε βελτίωση των σχέσεών μας, μία καλύτερη εργασία, αύξηση των οικονομικών μας και γενικότερα ένα καλύτερο μέλλον. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά όταν τα όνειρά μας αργούν να πραγματοποιηθούν, τότε η πίστη μας μειώνεται, η ανησυχία μας εντείνεται και αυτή η συνεχής αναμονή για το καλύτερο που δεν έρχεται ποτέ και υπάρχει μόνο μέσα στον νου μας, στην κυριολεξία μας τρελλαίνει.. Η ανησυχία και η αναμονή είναι ψυχοφθόρες για την ψυχή.  Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Ενώ οραματιζόμαστε, ενώ προσπαθούμε πρακτικά, τελικά να μην απολαμβάνουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας;  Εύλογα κατανοούμε με μία βαθύτερη εσωτερική ματιά, ότι υπάρχουν πολλά κρυμμένα διαμάντια και δώρα που βρίσκονται σε όλο αυτό που μας συμβαίνει. Χρειάζεται απλά να έχουμε διάκριση, παρατήρηση και σοφία για να τα ανακαλύψουμε.

Συχνά έχουμε να πάρουμε ακόμη πολύτιμα μαθήματα, μέχρι να είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε τη νέα κατάσταση, στην οποία θα εισχωρήσουμε. Υπάρχουν ακόμη καρμικοί λογαριασμοί που έχουμε να ξεπληρώσουμε και πιθανόν, υπηρεσία που χρειάζεται να κάνουμε σε άλλες ψυχές.Ίσως κάποιες δυσλειτουργικές πεποιθήσεις, δεν μας επιτρέπουν να φτάσουμε στο επιθυμητό για εμάς αποτέλεσμα και φυσικά, είναι καθολικής σημασίας για την πνευματική μας ανύψωση, να εντυπωθούμε το μάθημα της υπομονής και κυρίως της αποδοχής. Η υπομονή και η αποδοχή είναι δύο σπουδαίες αρετές που χρειάζεται να αναπτύξουμε, εάν βρεθούμε στην παραπάνω κατάσταση. Κάνουμε υπομονή, διατηρούμε την γαλήνη μας και δεν χάνουμε την πίστη μας, επειδή τα όνειρά μας δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί.

Και εύλογα, πρώτιστα για την δική μας καλή ψυχική διάθεση,  αποδεχόμαστε την τωρινή κατάσταση και εστιαζόμαστε με χαρά και ευγνωμοσύνη στο παρόν. Διαφορετικά, εάν γκρινιάζουμε, συνεχίζουμε να έλκουμε ακόμη περισσότερο  αρνητικές καταστάσεις και με αυτή την στάση μας, τα όνειρά μας θα κάνουν φτερά…                                          Εστιαζόμαστε στο παρόν, φτιάχνουμε μία όμορφη καθημερινότητα στο μέρος που βρισκόμαστε και ατενίζουμε τα όνειρά μας και το μέλλον μας με αισιοδοξία και πίστη.  Η πίστη, αυτός ο σημαντικός στυλοβάτης της ψυχής μας,δεν πρέπει ποτέ να χαθεί. Αντί αυτού, η έλλειψη πίστης φέρνει ανησυχία, αβεβαιότητα και τελικά απελπισία μέσα μας. Πόσο καλά μπορεί να είμαστε, όταν εδρεύει η ανησυχία στην ψυχή μας, εάν είμαστε σε συνεχή αναμονή για την εξέλιξη της ζωής μας και η πίστη μας έχει βυθιστεί;   Υπομονή, εστίαση στη στιγμή, πίστη και αποδοχή, είναι οι λέξεις κλειδιά, που θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία των ονείρων μας.                                                                                                                        Και μόλις η καρδιά αποδέχεται και χαίρεται με ευγνωμοσύνη την στιγμή, τότε  ω του θαύματος: αυτή η γαλήνη και η εσωτερική ικανοποίηση, γίνονται οι πύλες για την πραγματοποίηση των ονείρων μας!

 

 

Facebook: Spirituality Corfu