Περπατήσαμε και στα Ιωάννινα για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και τα παιδιά του Make-A-Wish Ελλάδος!

Για πρώτη χρονιά, ανήμερα της 29ης Απριλίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, ο ετήσιος, καθιερωμένος περίπατος του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Walk for Wishes 2024, πραγματοποιήθηκε εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε 13 ακόμα πόλεις: Αίγιο, Άνδρος, Βόλος, Δράμα, Πτολεμαΐδα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Κέρκυρα, Λάρισα, Νάουσα, Τρίκαλα και Χανιά.
Με πρωτοβουλία της Ευγενίας Ντίσιου, μαμάς παιδιού που έχει εκπληρωθεί η ευχή του από τον οργανισμό, και με την πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και υπό την Αιγίδα του, ο περίπατος διεξήχθη και στην πόλη μας, τα Ιωάννινα. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Μαβίλη και περπάτησε στα βήματα της πρώτης ευχής. Με πρωτοστάτες τις ίδιες τις οικογένειες και τα παιδιά ευχής, ο περίπατος κατέληξε στο φωταγωγημένο Δημαρχείο του Δήμου, ενώ ο ΡΥΘΜΟΣ 94.9, αναμετέδιδε την εξέλιξη καθενός από τους 15 περιπάτους ανά την Ελλάδα.
Υπό Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλες τις πόλεις και προς τιμήν της πρώτης ευχής παιδιού, του Chris Greicius, δύο ένστολοι αστυνομικοί συνόδευσαν τις οικογένειες καθ’ όλη τη διάρκεια του περίπατου, ενώ τα παιδιά ευχής, φορώντας το καπέλο τους με το #Wishkids, κορύφωσαν την εκδήλωση αφήνοντας συμβολικά στον ουρανό μπαλόνια.
Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 80 Δήμοι ανά την Ελλάδα φωταγώγησαν στα μπλε κάποιο σημείο-ορόσημο της πόλης τους. Έτσι, φωταγωγήσεις και περίπατοι «φώτισαν» από άκρη σε άκρη ολόκληρο τον ουρανό της 29ης Απριλίου στα μπλε χρώματα του Make-A-Wish, τιμώντας όλα τα παιδιά που πάλεψαν με μία σοβαρή ασθένεια και έγιναν καλά, ή που εξακολουθούν να παλεύουν, αλλά και τη μνήμη εκείνων που φώτισαν τον δρόμο μας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, μπορείτε να ενημερωθείτε από το www.makeawish.gr