Πιο κοντά Ζαγόρι και Ισραήλ-Eπίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Kiryat Ono

Τις σχέσεις που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με το Ισραήλ, μέσω της συμμετοχής στην διεθνή τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ και την προσέλκυση  πολλών επισκεπτών στην περιοχή μας, διευρύνουν και ενισχύουν ο Δήμος Ζαγορίου και οι επαγγελματίες του τουρισμού. Εν όψει μάλιστα και των προοπτικών για απευθείας αεροπορική σύνδεση Τελ Αβίβ-Ιωαννίνων, η αγορά αυτή έρχεται πιο κοντά στο Ζαγόρι που ήδη το επιλέγουν πολλοί Ισραηλινοί.

ΓΕΦΥΡΑ ΚΟντοδημου

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονταν και η επίσκεψη αντιπροσωπείας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου του Kiryat Ono,  με επικεφαλής το Δήμαρχο κ.  Israel Gal, την Καθαρή Δευτέρα στο Ζαγόρι.

Η αντιπροσωπεία του Ισραηλινού Δήμου επισκέπτεται το διάστημα 17-21 Φεβρουαρίου τα Γιάννινα, στο πλαίσιο των διεργασιών αδελφοποίησης του με το Δήμο Ιωαννιτών.

Με την ευκαιρία αυτή οργανώθηκε η επίσκεψη-ξενάγηση στο Ζαγόρι από το πρωί μέχρι το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας.

ΣΤΗΝ ΧΑΡΑΔΡΑ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ

Η αντιπροσωπεία έτυχε της γνωστής άριστης φιλοξενίας του Ζαγορίου, θαύμασε τις ομορφιές και τα μνημεία της περιοχής, τόσο πέριξ της χαράδρας του Βίκου, όσο και στα ονομαστά πέτρινα γεφύρια, όπως αυτό του Κόκορου ή Νούτσου, το τρίτοξο Καλογερικό ή Πλακίδα κ.α Συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε, εκτός από το Μονοδένδρι και τη χαράδρα του Βίκου, τη Βίτσα, το Δίλοφο, τους Κήπους, τα Άνω και Κάτω Πεδινά, την Αρίστη, το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο.

ΣΤΟΝ ΒΟΙΔΟΜΑΤΗ, ΑΡΙΣΤΗ

Πριν την αναχώρηση παρατέθηκε γεύμα, προσφορά του «Αρχοντικού Ζαρκάδα» στο Μονοδένδρι. Εκ μέρους του Δήμου Ζαγορίου τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Άγγελος Αρμένης.

Παρόντες ήταν ακόμη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Ζαρκάδας, ο ειδικός σύμβουλος Δημάρχου Ιωαννίνων σε θέματα  επιχειρηματικότητας και τουρισμού κ. Στέφανος Ζέρβας (ο οποίος συνόδευε την αντιπροσωπεία), η  κ. Αλέγρα Μάτσα, γενική γραμματέας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων,  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου κ. Λευτέρης Ζαρκάδας  και  ο κ. Αχιλλέας Παπαευθυμίου, επαγγελματίας στο χώρο των extreme sport.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΩΝ-ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ

Από αριστερά, Λευτέρης Ζαρκάδας, στο μέσον ο Δήμαρχος της Ισραηλινής πόλης με δυο από τα μέλη της αντιπροσωπείας και δεξιά ο κ. Αρμένης με την κ. Μάτσα.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Άγγελος Αρμένης καλωσόρισε την αντιπροσωπεία και ενημέρωσε τα μέλη της για την περιοχή και το τουριστικό της προϊόν δωρίζοντας ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα του Ζαγορίου, ενώ ο Δήμαρχος του Kiryat Ono προσέφερε το έμβλημα του Δήμου του και άλλα αναμνηστικά δώρα.

Οι Ισραηλινοί αυτοδιοικητικοί αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις με τον Δήμαρχο να δηλώνει ότι το φαγητό ήταν καταπληκτικό και τα μέρη αξιολάτρευτα.