Πνευματικό Κέντρο: Μεταφορά εκδηλώσεων λόγω καιρού και παραστάσεις σχολής Χορού

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών από τον Πρόεδρό του κ. Κωνσταντίνο Γκόγκο, με αφορμή τις αναγκαίες αλλαγές ημερομηνιών, λόγω καιρού, αλλά και τις επικείμενες παραστάσεις της Σχολής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Πνευματικού Κέντρου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γκόγκος ανέφερε:

«Όπως γνωρίζετε οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας μιλούν για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες.

Το γεγονός αυτό μας υποχρεώνει να κάνουμε αλλαγές στον προγραμματισμό μας, σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις των επομένων ημερών.

Συγκεκριμένα η προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο ,16/6, συναυλία των Θανάση Παπακωνσταντίνου και Σωκράτη Μάλαμα, μεταφέρεται για την Τετάρτη 27 Ιουνίου.

Τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρξουν μέσω δελτίο τύπου της εταιρίας που έχει την ευθύνη παραγωγής.

Να επισημάνω εδώ ότι πρόκειται για την περισσότερο αναμενόμενη συναυλία του καλοκαιριού, μια και στις 2 πρώτες που έγιναν στην Πλατεία Νερού στην Αθήνα και στην Πάτρα, Όλοι μιλούν για μια ανεπανάληπτη γιορτή της μουσικής.

 

 

Η άλλη δράση που είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε, λόγω των προγνώσεων του καιρού είναι το Κάστρο των Παιδιών,  που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη Δευτέρα 18/6  και για όλη την εβδομάδα, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα είναι εφικτό να διεξάγουμε τις υπαίθριες δραστηριότητες, τα εργαστήρια και τα θεατρικά δρώμενα, που είχαμε προγραμματίσει, κάτω από συνθήκες απαγορευτικές, ιδίως για μικρά παιδιά.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Κάστρου των Παιδιών είναι από Δευτέρα 2 έως και Παρασκευή 6 Ιουλίου, όπου και ελπίζουμε ο καιρός να μη μας τα κάνει πάλι …μούσκεμα!

Ήδη έχουμε ενημερώσει τηλεφωνικά έναν προς έναν τους γονείς των παιδιών, που είχαν κάνει αίτηση και εφόσον υπάρξουν κενές θέσεις, θα επικοινωνήσουμε και με τους επιλαχόντες της λίστας.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι και φέτος ο νέος μας θεσμός, αγκαλιάστηκε θερμά από τους συμπολίτες μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση ήταν τέτοια, ώστε όλες οι θέσεις καλύφθηκαν μέσα στις πρώτες 3 ώρες εγγραφών.

Οι υπεύθυνοι των τμημάτων μας και τα στελέχη του Πνευματικού Κέντρου θα δώσουν και φέτος τον καλύτερό τους εαυτό για να δώσουν στα παιδιά μια όμορφη και δημιουργική καλοκαιρινή δραστηριότητα.

Αν όμως ο καιρός μας δημιούργησε προβλήματα στις 2 αυτές δράσεις, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις άλλες 2 που είναι προγραμματισμένες για την εβδομάδα που έρχεται και είναι οι παραστάσεις της Σχολής Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού.

Συγκεκριμένα η Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 6 μ. μ. ένα Ανοιχτό μάθημα επί σκηνής από παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών.

 

 

Το Ανοιχτό μάθημα και οι δυο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»

Να επισημάνουμε ότι το Ανοιχτό Μάθημα, είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά και τους γονείς τους να δουν από κοντά το σημαντικό έργο που γίνεται στη Σχολή Χορού, αλλά και να συμμετέχουν σε αυτό.

Παράλληλα, τη  Δευτέρα 18 και την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 8:30 μ. μ. παρουσιάζεται το μπαλέτο «Αναζητώντας την χώρα του Γιατί»

Όπως αναφέρουν οι δασκάλες της Σχολής:
«Ποιος είναι τόσο σοφός ώστε να γνωρίζει την απάντηση σε κάθε ερώτηση;
Σίγουρα κάποιος θα υπάρχει!
Κάποιος που κατοικεί πιο κάτω από το πουπουλένιο Κάστρο και πιο νότια από την επικίνδυνη έρημο.
Αν ταξιδέψετε ως τη «χώρα του Γιατί», θα έχετε την ευκαιρία να τον συναντήσετε.»

Τέλος, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Παράσταση Χορού με αποσπάσματα από τα μπαλέτα «Le Corsaire», «Les Sylphides», «Λίμνη των Κύκνων» και σύγχρονες χορογραφίες των δασκάλων της σχολής.

Χορογράφοι και δασκάλες της σχολής: Έλενα Ανδρεάδη, Τζίνα Βίκα, Ελεονώρα Ηλία, Λάουρα Τσιάτη.

 

Όλες οι παραστάσεις της Σχολής Χορού θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, ενώ η είσοδος για όλες είναι ελεύθερη» κατέληξε ο κ. Γκόγκος».