Πρέβεζα: Έκλεβαν καλώδια χαλκού

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, τρεις περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού από επιχειρήσεις στην περιοχή της Πρέβεζας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες  το μεσημέρι στην Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, δύο άνδρες ηλικίας 35 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από τους αστυνομικούς και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι δύο δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 14-04-2019 έως την 23-06-2019 στην περιοχή της Πρέβεζας διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές:
 από περιφραγμένο προαύλιο χώρο αποθήκης υλικών εταιρείας, αφαίρεσαν ποσότητες καλωδίων χαλκού του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε),
 από ανενεργή εταιρεία παρασκευής σκυροδέματος, αφαίρεσαν υπόγεια καλώδια χαλκού,  από ανενεργή εταιρεία εμπορίας σκυροδέματος, αφαίρεσαν καλώδια χαλκού διαφόρων διαστάσεων και ηλεκτρολογικά είδη.
Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.