Πρέβεζα: Η Ελεονώρα Αποστολίδη σολίστ πιάνου με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Λουιζιάνα

Μια νέα διάκριση κατέκτησε με την αξία της, την απαράμιλλη δεξιοτεχνία της, την μοναδική εκφραστικότητα και την άρτια μόρφωσή της, η μόλις 22 ετών Πρεβεζάνα Ελεονώρα Αποστολίδη, απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και υπότροφος μεταπτυχιακών σπουδών στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα στις Η.Π.Α.

Η Ελεονώρα, μετά από μια επίπονη και απαιτητική διαδικασία ακροάσεων, ξεπέρασε όλους τους συνυποψήφιούς της και επελέγη να συμπράξει ως σολίστ πιάνου με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Λουιζιάνα, σε συναυλία την ερχόμενη άνοιξη, όπου θα ερμηνεύσει το περίφημο και δυσκολότατο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Τσαϊκόφσκυ, σε σι ύφεση ελάσσονα.

Μετά την κατάκτηση αναρίθμητων διεθνών βραβείων και διακρίσεων, ήρθε η στιγμή για μια ξεχωριστή επαγγελματική αναγνώριση, που δικαιώνει την Πρεβεζάνα πιανίστα και την κατατάσσει στους ανερχόμενους αμερικανούς σολίστ πιάνου της γενιάς της.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» αισθάνονται υπερήφανοι για τις αλλεπάλληλες διακρίσεις της Ελεονώρας και ελπίζουν πως σύντομα, κι άλλοι Πρεβεζάνοι, μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, θα τύχουν ανάλογων διακρίσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.