Πρέβεζα: Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις στην Κρυοπηγή

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και σήμερα το έντονο κατολισθητικό φαινόμενο το οποίο εμφανίστηκε από την περασμένη εβδομάδα και έχει  γίνει αφορμή να “μετακινηθούν” περίπου  200 στρέμματα με ελαιόδεντρα  από την πλαγιά,   προς τον δρόμο που ενώνει την κοινότητα της Κρυοπηγής της Δ.Ε Ζαλόγγου στην Πρέβεζα  με  τον επαρχιακό δρόμο Αρχαγγέλου -Καναλλακίου.

Η εικόνα είναι πραγματικά απίστευτη αφού εκεί όπου μέχρι πρότινος υπήρχε δρόμος τώρα υπάρχει μόνο χώμα και δέντρα .     Το έδαφος δε,  έχει “κοπεί”  και σε άλλα σημεία ενώ τα   νερά , τα οποία φαίνεται να προκάλεσαν και την διάβρωση, ρέουν πλέον σε πολλά σημεία και  παρασύρουν ό,τι έχει απομείνει  επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Οπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Ζαλόγγου Κώστας Ματέρης η εικόνα αλλάζει προς το χειρότερο μέρα με την ημέρα  ενώ όπως ανέφερε  και ο προιστάμενος του ΙΓΜΕ  Ευάγγελος Νικολάου-ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία μαζί με άλλους επιστήμονες στην περιοχή- η κατολίσθηση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί στην Ηπειρο.

Για   πολύ μεγάλη καταστροφή κάνει λόγο και ο Δήμαρχος Πρέβεζας  Χρήστος Μπαϊλης ο οποίος υπογραμμίζει ότι οι υπηρεσίες του Δήμου    βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία  με τις αρμόδιες αρχές για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Βασικό μέλημα  του Δήμου να μπορέσουν οι  κάτοικοι να φτάσουν στα χωράφια και τις  καλλιέργειές τους και αυτο που θα επιδιωχθεί τις επόμενες μέρες είναι να  βελτιωθούν  κάποιοι αγροτικοί δρόμοι  αφού  η διάνοιξη του  κεντρικού δρόμου από τον χωμάτινο όγκο που καθημερινά μεγαλώνει , αυτή τουλάχιστον την στιγμή , κάθε άλλο παρά εφικτή φαντάζει.