Προβλήματα εκ νέου απο το χιόνι στην Ήπειρο-Χάος χτες βράδυ στην Εγνατία απο νταλίκες

Ήδη από χθες το βράδυ, οι πυκνές χιονοπτώσεις έχουν πλήξει πολλές περιοχές της Ηπείρου και ιδιαίτερα τους ορεινούς δήμους των Ιωαννίνων και της Άρτας δημιουργώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση των χωριών.

Το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο στη Μηλιά Μετσόβου, τη Βωβούσα στο Ζαγόρι και το Ματσούκι στα Τζουμέρκα. Ειδικότερα, στα χωριά των Τζουμέρκων, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, ενώ έχουν παγώσει οι πηγές του Βρυζοκάλαμου που δίνουν νερό στην περιοχή.

Μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες της πολιτικής προστασίας και των δήμων εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να μείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Εγνατία: Ουρές από ακινητοποιημένες νταλίκες
Στα Ιωάννινα μεγάλος αριθμός οχημάτων άνω των 3,5 τόνων παρέμεινε χθες βράδυ ακινητοποιημένος για αρκετές ώρες στον κόμβο του Κουτσελιού μέχρι  να κοπάσουν οι έντονες χιονοπτώσεις που σημειώνονταν κατά μήκος της Εγνατίας Οδού στο νομό Ιωαννίνων και να επιτραπεί η είσοδος και η κυκλοφορία τους στην Εγνατία Οδό .
Ίδια ήταν η εικόνα και στον κόμβο Παναγιάς στο Μέτσοβο.

Στο σημείο βρίσκονταν άνδρες του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα κινούνταν συνεχώς κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου προκειμένου να επιτραπεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων το συντομότερο δυνατόν και να τελειώσει η ολονύχτια ταλαιπωρία των αυτοκινητιστών εξαιτίας της κακοκαιρίας που σαρώνει και την Ηπειρο. H κίνηση των λοιπών οχημάτων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

iefimerida.gr