Προβολή της ταινίας “η Δίκη” απο το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Φραντς Κάφκα, Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει κινηματογραφική βραδιά στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016,  8.30 μ.μ. με προβολή της ταινίας του Όρσον Ουέλς «Η Δίκη».

Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα  του Κάφκα που ξεκίνησε  να γράφεται το 1914 και δημοσιεύτηκε μετά το θάνατό του, το 1925, από τον φίλο του Μαξ Μπροντ, παρά την επιθυμία του Κάφκα να καταστραφούν τα χειρόγραφα του ημιτελούς του έργου.

Πρόκειται για μια  αριστουργηματική μεταφορά στην οθόνη του καλύτερου ίσως έργου του Κάφκα. Ο Ουέλς υπογράφει ο ίδιος τη σκηνοθεσία, το σενάριο και τη διανομή των ρόλων.

Επιστρατεύει μια πλειάδα ηθοποιών της εποχής, δεκαετία του ’60, των οποίων οι ρόλοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους. Συγκλονιστικός ο Γιόζεφ Κ. ο Άντονι Πέρκινς περιστοιχίζεται από την ανεπανάληπτη Ζαν Μορώ, για την Οποία ο Ουέλς είπε ότι είναι η καλύτερη ηθοποιός που γνώρισε ποτέ, την εύθραυστη Ρόμυ Σνάιντερ και τον ίδιο τον Ουέλς στον ρόλο του δικηγόρου του Γιόζεφ Κ.

Μια ταινία στα όρια του ρεαλισμού και του σουρεαλισμού, με ατμόσφαιρα φιλμ νουάρ και εξπρεσιονιστική διάθεση.

Είσοδος ελεύθερη.