Προβολή του Δήμου Κόνιτσας στην Κυπριακή τουριστική αγορά

Ο Δήμος Κόνιτσας σε συνεργασία με την εταιρεία τουριστικού marketing «CKStrategies» διοργάνωσε ταξίδι γνωριμίας της περιοχής μας για μια εικοσαμελή αποστολή Κυπρίων δημοσιογράφων από τα κορυφαία Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων και των πέντε τηλεοπτικών Κυπριακών Δικτύων, καθώς και εκπροσώπους των τεσσάρων μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων της Μεγαλονήσου. Στην αποστολή συμμετείχε, επίσης, εκπρόσωπος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.
Την ομάδα υποδέχτηκαν το Σάββατο το μεσημέρι 1/10/2022 στην γέφυρα του Αώου ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο Αντιδήμαρχος Δημήτριος Χήρας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Τουρισμού Αριστείδης Λαζογιάννης.
Ακολούθησε μια γενική παρουσίαση της περιοχής, στην οποία συμμετείχε και η ξεναγός Ιωάννα Μήτση και ακολούθησε παρουσίαση υπαίθριων δραστηριοτήτων από τον επαγγελματία Outdoor Activities στην Κόνιτσα Αλέξανδρο Νικολόπουλο.
Κατόπιν, έγινε ξενάγηση στην οικία του Αγίου Παϊσίου, επίσκεψη στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας και στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, παρουσία του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης πατέρα Κωνσταντίνου Ταμπάκη.
Ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, έκθεση, παρουσίαση τοπικών προϊόντων της περιοχής μας απο τους παραγωγούς Κωνσταντίνο Μπάρμπα, Μανώλη Παπαγεωργίου, Φίλιππο Μπάρμπα και τέλος γευσιγνωσία τσίπουρου απο τον Ανδρέα Χατζηεφραιμίδη.
Στον χώρο του Δημαρχείου, παρουσία του Αντιδημάρχου Δημητρίου Χήρα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις επιχειρηματιών του Τουρισμού, ενώ οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στο κέντρο της πόλης μας από τον Αντιδήμαρχο Αριστείδη Λαζογιάννη.
Η ημέρα έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι και ποικιλία τοπικών εδεσμάτων παραδοσιακής κουζίνας συνοδεία παραδοσιακής Μουσικής στο παραδοσιακό εστιατόριο «Αλεξία» στην Κλειδωνιά, ενώ αναμνηστικά δώρα από πλευράς Δήμου δώρισαν στους παρευρισκόμενους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Σπανός, ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Τσαλιαμάνης και ο Αντιδήμαρχος Δημήτριος Χήρας.
Την Κυριακή το πρωί η αποστολή, συνοδεία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Α. Λαζογιάννη, επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης και ακολούθως την κοινότητα Γανναδιού.
Οι φιλοξενούμενοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από την περιοχή μας, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θρησκευτικά μνημεία, ιδιαιτέρως για όσα σχετίζονται με τη ζωή του Αγίου μας, καθώς και για την παράδοση και γαστρονομία του τόπου μας.
Κατά τη διάρκεια της αποστολής ο Δήμαρχος παραχώρησε συνέντευξη στο Κυπριακό Κρατικό Κανάλι ΡΙΚ και σε διάφορα άλλα Μέσα Ενημέρωσης.
Στην επιτυχία του ταξιδιού γνωριμίας της Κυπριακής Αποστολής συμμετείχαν οι επιχειρήσεις «Lotos Farm», «Konitsa Mountain Hotel», «Grand Hotel Dentro», «Rodovoli Hotel», «Dentro Outdoor Travel», Καφέ – Εστιατόριο «Μύλος», Παραδοσιακό Καφέ- Εστιατόριο «Αλεξία» και το Καφενείο «Γανναδιό».
Θερμές ευχαριστίες στον ιδιοκτήτη του «Dentro Outdoor Travel Χρήστο Μουρεχίδη για τη δωρεάν παραχώρηση mini-bus, στην Μήτση Ιωάννα, στην παραδοσιακή ορχήστρα του Δέσση Σωτήρη, καθώς στην ιδιοκτήτρια του Καφενείου στο Γαναδιό κυρία Βάσω.
Την αποστολή συνόδευε ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της «CKStrategies» Chris Kousouris, ενώ το ταξίδι διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Γραφείου ΕΟΤ της Κύπρου και τη συνεργασία του «ΜΑΖΙ travel», «Zorpidis Travel» και «Cyprus Airways».