Πυροσβεστικό όχημα απέκτησε ο Δήμος Ζίτσας, δωρεά του Δήμου Σανκτ Λεόν – Ρότ της Γερμανίας

Με μια λιτή τελετή στο Δημαρχιακό μέγαρο στην Ελεούσα ο Δήμος Ζίτσας παρέλαβε το πυροσβεστικό όχημα, δωρεά του Δήμου Σανκτ Λεόν-Ροτ της Γερμανίας. Η τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (10/09/2016), παρουσία οκταμελούς αντιπροσωπείας του Σανκτ Λεόν-Ροτ με επικεφαλής το Δήμαρχο, Dr. Eger. Στο δημαρχείο  τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντιδήμαρχοι, και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταύρος Παργανάς, ο Διοικητής  Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων πύραρχος Γεώργιος Χαβέλας, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βουτσαρά Ανδρέας Παπαζυγούρας και αρκετοί πολίτες.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον ομόλογό του και του δημοτικό Συμβούλιο του Σανκτ Λεόν-Ροτ για αυτή τη σημαντική προσφορά τους και τους διαβεβαίωσε πως σε συνεργασία με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες θα  αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.

«Ευχαριστούμε πολύ για τη γενναιόδωρη και πολύτιμη δωρεά σας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος και πρόσθεσε:  « να ξέρετε πως συμβάλετε τα μέγιστα στην προσπάθεια που καταβάλουμε κάθε χρόνο τους θερινούς μήνες, όλοι μαζί, τοπική αυτοδιοίκηση και πυροσβεστική, για να διαφυλάξουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες και να προστατέψουμε τον φυσικό μας πλούτο, ώστε να κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές». Κλείνοντας ο Δήμαρχος Ζίτσας εξέφρασε την ελπίδα πως αυτή η δωρεά θα αποτελέσει την απαρχή για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων και σε άλλους τομείς όπως αυτών του πολιτισμού και του τουρισμού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος του Σανκτ Λεόν-Ροτ αφού παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του Δήμου του, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή Ζίτσας για τη φιλοξενία και την προσκάλεσε να τον επισκεφθεί. «Ευελπιστούμε να σας δούμε το συντομότερο δυνατό στο Δήμο μας και να αναπτύξουμε έτσι μια πιο στενή συνεργασία» τόνισε ο κ. Eger.

Στην τελετή απεύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τασούλας και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων Γεώργιος Χαβέλας. «Αυτό το δώρο που μας κάνατε είναι πολύ μεγάλο και είμαστε ευγνώμονες, αλλά περισσότερο μας συγκινεί η σκέψη και το ενδιαφέρον σας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας. Ενώ από την πλευρά του ο κ. Χαβέλας αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία του Δήμου Ζίτσας και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. «Είμαι χαρούμενος, είπε, που ο Δήμος Ζίτσας αποκτά πυροσβεστικό όχημα γιατί στέκεται πάντα αρωγός και συμπαραστάτης στον αγώνα που δίνουμε. Μας έχει ήδη παραχωρήσει τμήμα του πρώην Δημοτικού καταστήματος στο Βουτσαρά και είναι θέμα χρόνου η μεταφορά του πυροσβεστικού κλιμακίου εκεί, γεγονός  που θα εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για το προσωπικό και θα  το καταστήσει πιο λειτουργικό». 

Ακολούθως, ο Δήμαρχος του Σανκτ Λεόν-Ροτ παρέδωσε στο Δήμαρχο Ζίτσας τα κλειδιά του πυροσβεστικού οχήματος και τα συνοδευτικά έγγραφα και εκείνος του ανταπέδωσε τη χειρονομία με την απονομή τιμητικής πλακέτας και αναμνηστικών δώρων.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής ολοκληρώθηκε με την επίδειξη, από την πλευρά των Γερμανών πυροσβεστών, του οχήματος προς τους  Έλληνες συναδέλφους τους.