Πότε θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου ή το αργότερο την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, τα χρήματα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που αφορά τον Ιανουάριο του 2017.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει είτε σήμερα Τετάρτη, είτε αύριο Πέμπτη, ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να λάβουν όλοι οι ωφελούμενοι τα χρήματα τους.

Ήδη η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, έχει υπογράψει τη σχετική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», για τη μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 12.182.555,70 ευρώ, για την πληρωμή του μηνός Ιανουαρίου, σε 48.160 δικαιούχους, της πρώτης φάσης του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Τα ποσά που θα λάβουν τις επόμενες μέρες οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, ξεκινούν από 200 ευρώ το μήνα και φτάνουν ως και τα 500 ευρώ το μήνα ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.

Η καταβολή της δόσης του Ιανουαρίου, πιθανά θα είναι και η τελευταία για χιλιάδες δικαιούχους του προγράμματος της πρώτης φάσης του ΚΕΑ. Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη δόση αφορά του πολίτες που ήταν ενταγμένοι στο πιλοτικό πρόγραμμα που «έτρεξε» σε 30 δήμους και ωφελήθηκαν περίπου 35.000 νοικοκυριά.

Οι πληρωμές του μήνα Φλεβάρη, για το νέο ΚΕΑ, θα αφορούν πλέον 700.000 δικαιούχους, με τη διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων, να βρίσκεται σε εξέλιξη.