Πώς θα διενεργούνται τα δωρεάν rapid test στα σχολεία -Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη

Σχολεία: Τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος

Βάσει της ίδιας απόφασης, δεν αλλάζει το πρωτόκολλο για το «κλείσιμο» εντός τμήματος. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία ενός σχολικού τμήματος θα αναστέλλεται όταν διαγιγνώσκεται θετικό το 50%+1 των μαθητών της τάξης.

Αυτό που αλλάζει σημαντικά στην περίπτωση κρούσματος είναι το σύστημα των self και rapid tests που θα πραγματοποιούνται. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη ισχύουν τα εξής:

Για τους μαθητές:

οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν 5 τεστ σε διάστημα 5 ημερών. Πρόκειται για δύο rapid test και ένα self test, επιπλέον των ήδη προγραμματισμένων δύο εβδομαδιαίων self test

οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν τρία 3 self test, δηλαδή ένα επιπλέον τεστ από τα δύο εβδομαδιαία self test

Για τους εκπαιδευτικούς:

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 5 τεστ σε ισάριθμες (5) μέρες. Πρόκειται για δύο rapid test και ένα self test, επιπλέον των ήδη προγραμματισμένων 2 εβδομαδιαίων rapid test.

Οι εμβολιασμένοι θα κάνουν 3 δωρεάν self test, δηλαδή ένα self test επιπλέον από τα δύο εβδομαδιαία.

Πώς θα γίνονται τα δωρεάν rapid tests

Ένα από τα «θολά» σημεία σε ό,τι αφορά τα σχολεία ήταν το πώς θα γίνονται τα δωρεάν rapid tests σε μαθητές. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, νωρίτερα, προανήγγειλε ότι τα rapid tests σε μαθητές θα γίνονται δωρεάν σε δημόσιες δομές, με βεβαίωση του διευθυντή.

Πρόκειται για ένα σύστημα που ήδη εφαρμοζόταν στα σχολεία -με το σύστημα του «σταυρού». Συγκεκριμένα, σε περίπτωση κρούσματος, ο διευθυντής θα εκδίδει μια βεβαίωση που θα παίρνουν όλοι οι μαθητές της τάξης προκειμένου να κάνουν δωρεάν rapid test σε δομές ΕΟΔΥ.
<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/sholeia-dorean-rapid-test-periptosi-kroysma-taxi”>Σχολεία: Πώς θα διενεργούνται τα δωρεάν rapid test -Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη </a></p>