Σεμινάρια τυποποίησης και πιστοποίησης προϊόντων

Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει στο πλαίσιο του έργου MeDInno μία σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια για εκπαιδευτές στα Ιωάννινα. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτές και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε σχετικούς κλάδους και θα εστιάζουν στις κατευθυντήριες γραμμές τυποποίησης και πιστοποίησης, καθώς και στις διαδικασίες παραγωγής των αιγοπρόβειων τυροκομικών προϊόντων και προϊόντων κρέατος
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 28 Ιανουαρίου–08 Φεβρουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο Φρόντζου Πολιτεία (Λόφος Αγ.Τριάδος, Ιωάννινα) από τις 09.00 έως τις 17.00. Ειδικότερα προβλέπεται η υλοποίηση των παρακάτω σεμιναρίων :
o 28 Ιανουαρίου: Ασφάλεια τροφίμων
o 29 Ιανουαρίου: Βασικές αρχές πιστοποίησης
o 30 Ιανουαρίου: Βασικές αρχές marketing
o 06 Φεβρουαρίου: Εξειδικευμένα σιτηρέσια μηρυκαστικών (προσθήκη αρωματικών φυτών και αιθέριων – Εκτίμηση σφάγιων (μοσχάρι, αρνί) – Κοπές κρέατος
o 07 Φεβρουαρίου: Φυσικοχημικές ιδιότητες γαλακτοκομικών προϊόντων
o 08 Φεβρουαρίου: Τεχνολογία παραγωγής τυριών από κατσικίσιο γάλα
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να πατήσετε εδώ.
Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Βασικές πληροφορίες για το έργο
Το έργο MeDInno – “Κοινή ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και προϊόντων με βάση την τοπική γαλακτοκομική και κρεοπαραγωγική παράδοση, αναφορικά με την εκτροφή μηρυκαστικών και τους σχετιζόμενους αγροδιατροφικούς τομείς” σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”.
Το έργο υλοποιείται στις Περιφέρειες της Ηπείρου και της Απουλίας (Ιταλία) και σκοπός του είναι αφενός η διάδοση των υφιστάμενων προϊόντων τυροκομίας και κρέατος της περιοχής και αφετέρου η ανάδειξη και ανάπτυξη νέων προϊόντων τυροκομίας και τυποποιημένων προϊόντων κρέατος σύμφωνα με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Επίσης μέσα από μία διαδικασία μεταφοράς γνώσης και τυποποίησης ποιότητας στοχεύει στην ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών κτηνοτροφικών μονάδων, την αναβάθμιση των διαδικασιών τους και τη βελτίωση της εξωστρέφειας τους.

Το έργο MeDInno συγχρηματοδοτείται με προϋπολογισμό ύψους περίπου 850.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”.

Περιφέρεια Ηπείρου
Βίκυ Ηγουμενίδου, 2651087115, [email protected]